BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  GÜNCEL

Oğlunun katilini idam sehpasında affetti

İran’ın Mazandaran eyaletine bağlı küçük bir kasaba olan Royan’da 7 yıl önce çıkan sokak kavgasında bıçaklanarak öldürülen Abdullah Hüseyinz...

Abone ol

İran’ın Mazandaran eyaletine bağlı küçük bir kasaba olan Royan’da 7 yıl önce çıkan sokak kavgasında bıçaklanarak öldürülen Abdullah Hüseyinzade isimli gencin annesi, oğlunun katilini idam sehpasında affetti.
Bilal Abdullah, 7 yıl önce 20 yaşındayken 18 yaşındaki Abdullah Hüseyinzade’yi sokakta çıkan kavgada bıçakla yaralayarak öldürmüştü. Polis tarafından yakalanan şahıs, 6 yıl boyunca hapishanede mahkemesinin sonuçlanmasının bekledi. İran mahkemesi Balal’a kısas cezasını uygun gördü. Kısas cezasına göre Bilal Abdullah asılarak idam edilecek, idam sehpasını Abdullah Hüseyinzade’nin aile fertlerinden biri çekecekti.

TOKA ATTI VE...
Balal idam edilmek üzere gözü bağlanıp boynuna ilmik geçirildikten sonra Abdullah Hüseyinzade’nin annesi idam sehpasına geldi. Sehpayı çekmek yerine önce Bilal’in suratına tokat attı sonra ve onu affettiğini söyledi. Daha sonra Bilal Abdullah’ın annesine sarılan şefkatli anne, birlikte göz yaşlarına boğuldu.
Olayın üzerine açıklama yapan Abdullah Hüseyinzade’nin babası Abdulgani Hüseyinzade, “Abdullah 18 yaşında pazarda arkadaşlarıyla dolaşırken Balal onu itti bunun üzerine oğlumda ona tekme attı. Bilal sonra bir mutfak bıçağını çorabından çıkarıp oğluma saldırdı” dedi. Baba Hüseyinzade “Karım idamdan üç gün önce rüyasında oğlumuzla konuştu. Annesine ’yerimiz iyi, öcümüzü alma’ dedi. Bu karımı sakinleştirdi ve konu üzerine düşünmemizi sağladı” sözlerini açıklamasına ekledi.

ŞİMDİ NE OLACAK ?
Abdullah Hüseyinzade’nin annesi Balal’ı affetmiş olsa bile bu onun serbest kalacağı anlamına gelmiyor. Kısas yasasına göre ailenin sadece idam üzerinde sözü geçiyor. Balal’ın ceza alıp almayacağı ileride yapılacak mahkemede belli olacak.
(İHA)