BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,66
ALTIN 2.524,27

Oğlak burcunda yeniay doğuyor

29 Aralık'ta sabah 09:53’de Ay Güneş ile birleşecek ve 8° Oğlak burcunda yeniay doğacak.

29 Aralık'ta sabah 09:53’de Ay Güneş ile birleşecek ve 8° Oğlak burcunda yeniay doğacak.

Yeniayda Güneş ve Ay birleşir ve tıpkı toprağa atılan yeni bir tohum gibi başlangıçları sembolize eder. Yeniayın ışığı büyüdükçe önümüzdeki 28 günlük süreçte etkileri yaşamımızda kendisini gösterebilir. Bu etkilerin en yoğun yaşandığı dönem Ay’ın dolunay fazına ulaştığı 14 gün sonrasıdır. Ay herşeyi aydınlatır, sırlar ortaya çıkar, gerçekler farkedilir.

Toprak elementinin öncü nitelikli burcu Oğlak, zodyakta onuncu evi yönetir. Burası horoskopun en tepe noktasıdır ve yaşamdaki hedeflerimiz, geleceğimiz, kaderimizle ilgili bilgiler verir.

Oğlak yeniayında genel kariyerimiz, iş, meslek, görevler, sorumluluklar, gelecek, maddi güvence, statü, saygınlık, onur, itibar, şan, şöhret gibi alanlarda hedef ve arzularımızı ön plana alabiliriz.

Oğlak yaşamımızdaki otorite kavramları, aile büyükleri, üstlerimiz, liderler, yöneticiler, hükümet, devlet, devlet büyüklerini de temsil eder. Bu kavramlarda da gerek kişisel gerek toplumsal alanlarda yeni gelişmeler beklenebilir.

Yeniay öncü grup burçların ilk günlerinde doğanları daha fazla etkileyecektir.

26 Aralık-2 Ocak Oğlaklar, 24 Mart-1 Nisan Koçlar, 26 Eylül-2 Ekim Teraziler, 25 Haziran-1 Temmuz Yengeçler bu yeniayı takip eden günlerde yaşamlarında yeni başlangıçlar yapabilirler.

Oğlak burcu bedenimizde kemikleri, eklemleri, cildi, dişleri, dizleri yönetir. Bu bölgelerde kronik sağlık sorunları olanlar özellikle Ay dolunay fazına yaklaşırken biraz daha temkinli olmalılar. Bedenimizde bu bölgelerin bakımı, tedavisi gibi kavramlar da bu ay gündeme gelebilir.

Yeniay haritasında Oğlak burcunun son derecesi yükseliyor. Güneş ve Ay horoskopun on ikinci evinde Merkür ile birleşiyor ve Balık burcundaki Mars ve Neptün’den destek açısı alıyor. Başak burcundaki Kuzey düğüme ise güzel bir üçgen yapıyor.

Yönetici gezegen Satürn Yay burcunda horoskopun onbirinci evinde; Uranüs, Jüpiter ve Venüs’ten olumlu açılar alırken, Chiron’u kareliyor.

Yeniay ile birleşen retro Merkür ve ileri harekete geçmek üzere duran Uranüs dikkat çekici. Zihnimiz çok farklı ve olağanüstü çalışabilir.

Sezgilerimizden ve geçmiş tecrübe ve ilişkilerimizden yararlanabileceğimiz, bazı geçmiş sorunları tekrar ele alıp çözümleyip yola devam edebileceğimiz bir süreçteyiz. Geçmişe ve bilinçaltımıza yönelebiliriz. Gerektiği gibi motive olabilir, maddi manevi yardımlar da alabiliriz.

Merkür iletişim, ulaşım, yakın çevre ilişkilerinin çok belirleyici olacağı bir dönemi gösteriyor. Tabii retro aksilikler ve problemler ortaya çıkarabilir. Uranüs Jüpiter karşıtlığı elektrik, elektronik araç gereçlerde arızalar, internet ve sosyal medyada kısıtlamalar, uzay, astronomi ve uydularda sorunlar, seyahatlarde karşılaşılabilecek rötarlar, özellikle havayolları ve uçaklarda yaşanabilecek kazalar dikkat çekebilir. Bunun yanında çok ilginç bilimsel buluşlar, uzay ile ilgili haberler de duyabiliriz.

Yeniay Facies sabit yıldızı ile birleşiyor. Bu yıldız aynı zamanda bir bulutsudur, yönlendirilmiş, odaklanmış düşünceler, verimli, üretken, etkileyici zihin, güçlü içgörü, cesaret, göz sorunları, mücadele, karanlık güçler, savaş, şiddet ve vahşet ilişkilendirilir. Hedefe tam odaklanmayla, doğru analizle gerekli bazı değişiklikler ve fedakarlıklarla başarı yakalanabilir. Ancak karanlık, şeytani arzulardan, hırs ve tutkulardan uzaklaşmalıyız. İçe dönüş ve tefekkür ile bunu yapabilirsek hatalarımızı da farkedebilir bazı katı tutum ve arzularımızdan vazgeçebiliriz.

Ülkemizin horoskopunda yedinci evde doğan bu yeniay aynı zamanda natal Terazi Mars’ımızla dik açı yapacak. Açık düşmanlıklar, dış politika, siyasi işbirliklerinde çok hassas bir dönemdeyiz. Asker ve ordumuz savaş ortamına artık tamamen giriyor. Ortadoğudaki savaşta etkinliğimiz daha geniş bir alana yayılabilir. Askeri kayıplarımız, şehitlerimiz artabilir. Tabii bu durumdan rahatsız karanlık güçlerin faaliyetleri de yoğunlaşabilir.

Satürn Chiron karesi inanç, fanatizm, kurban olma temaları ile birlikte terör, şiddet, özellikle devlet adamlarına, liderlere yapılabilecek suikastlara çok dikkat etmek gerekiyor. Müttefikimiz Rusya ve Putin’in horoskopu da çok sert etkiler alıyor. Aynı zamanda Amerika için de kritik bir dönem. Rusya son haftalarda önemli olaylar yaşıyor. Putin’in horoskopu Facies ile bağlantılı. Şiddet, suikast gibi riskler artıyor.

Temmuz gökyüzünü ve Türkiye üzerindeki etkileri düşünürsek, Ocak gökyüzü de benzer temalar taşıyor.

Yeniayın ardından 5-6 Ocak, 11-13 Ocak, 19 Ocak askeri ve siyasi tansiyonun çok artacağı dönemler olabilir.  Yılbaşında kesinleşecek Mars Neptün kavuşumu da riskli bir açıdır. Sular, sıvılar, gaz, kimyasallar, alkol ( sahte alkol) zehirlenme vakalarına dikkat etmek gerekiyor.

Özellikle 12 Ocak dolunayı oluşacak sert görünümler endişe verici. Toplumsal alanda ayrıştırıcı, kışkırtıcı, çatışma ve iç karışıklığa yol açacak tahrikler artabilir. Bu ortamda tek bir vatana sahip bir millet olduğumuzu unutmadan, birlik olmalı, sağduyulu hareket etmeli, karanlık güçlerin tuzağına düşmemeliyiz. Zor bir dönemdeyiz evet kayıplarımız, kurbanlarımız, şehitlerimiz var ve olacak. Geçmişte yapılan bazı yanlış siyasi uygulamaların, inanç temelli, vicdani yaklaşımların, gerçekdışı hayallerin bu durumlara yol açtığını söyleyebiliriz. Ancak şunu unutmamalıyız ki herşey bizim ükemizin iradesinde değil, çok daha büyük bir oyunun, içerisindeyiz. Büyük bir sınavdayız ve sorumluluğumuz çok fazla. Bu sınavları aştığımızda ödüllerimiz de büyük olacak…

Demet Baltacı

demet@