BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ödüllü yönetmene dayak

''Takva'' filminin Altın Portakal ödüllü görüntü yönetmeni Soykut Turan, kamyoncuların saldırısına uğradı

Abone ol

''Takva'' filminin Altın Portakal ödüllü görüntü yönetmeni Soykut Turan, yol verme nedeniyle tartıştığı kamyoncular tarafından dövülerek hastanelik edildi.
Beykoz'da dün gece saat 01.00 sıralarında meydana gelen olayda, 34 VG 0634 plakalı cipiyle, Acarkent'teki evine gitmekte olan yönetmen Turan, yolda önünde seyreden ve Sinan Karatop'un kullandığı 34 VT 6153 plakalı kamyonu sollamak istedi.

Kamyonu sollamakta zorlanınca kornayla ve selektör yaparak yol isteyen Turan ile Karatop arasında sürtüşme yaşandı. Turan, daha sonra solladığı kamyonun kendisini takip ettiğini fark edince, kurtulmak için yol üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna sığınmak istedi.

İddiaya göre, kendisini takip eden kamyondan inen 6 kişi, Soykut Turan'a saldırarak dövmeye başladı. Akaryakıt istasyonu çalışanları olaya müdahale ederek Turan'ı kamyoncuların arasından çıkardı. Daha sonra Amerikan Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Soykut Turan'ın elmacık kemiğinin kırıldığı, yüzü ve vücudunun çeşitli bölgelerine aldığı darbelerle ağır yaralandığı öğrenildi.

Olayın ardından soruşturma başlatan Beykoz Jandarma ekipleri Sinan Karatop ve Yaşar Köseoğlu'nu gözaltına aldı. Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Karatop ve Köseoğlu, bir günlük ek gözaltı süresi talebinin kabul edilmesi üzerine tekrar karakola götürüldü. Olayla ilgili diğer dört kişinin yakalanması yönünde çalışmaların devam ettiği bildirildi. Bu arada, 43. Altın Portakal Film Festivali'nde ''En İyi Görüntü Yönetmeni'' ödülü alan Soykut Turan'ın, ''Takva''nın gösterime gireceği 57. Berlin Film Festivali'ne davetli olduğu, ancak bu olay üzerine programını iptal etmek zorunda kaldığı belirtildi.

-EŞİ OLAYI ANLATTI-

Öte yandan, Soykut Turan'ın eşi Zeynep Turan, öğrendiğine göre, eşinin Acarkent'teki Total akaryakıt istasyonuna doğru giderken yolda solladığı bir kamyon sürücüsü tarafından takip edildiğini anlattı. Turan, kamyon şoförünün yol boyunca tacizi üzerine eşinin akaryakıt istasyonuna sığındığını ve arkasından buraya gelen kamyoncuların, eşinin arabasına çarpmaya çalıştığını ve bu şekilde benzin pompalarının etrafında birkaç tur döndüklerini söyledi.

Zeynep Turan, eşinin otomobilinin benzin pompalarından birine çarpıp durması üzerine kamyondan inen kişilerin, Turan'ı tartaklamaya başladıklarını ifade etti. Vücudu ve özellikle kafasından aldığı darbelerle ağır yaralanan Turan'ın hastaneye kaldırıldığını kaydeden Zeynep Turan, tedavisi süren eşinin hayati tehlikeyi atlattığını bildirdi.