BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'lü öğrenciler mahkemeye çıkarıldı

Gözaltına alınan ODTÜ'lü öğrenciler ifade vermek üzere Ankara Adliye'sine getirildi. Mimar ve mühendisler, öğrencilere destek için adliye önüne geldi.

Abone ol

Şafak operasyonuyla gözaltına alınarak Ankara Adliyesi’ne getirilen ODTÜ’lü öğrencilere, mimar ve mühendislerden de destek geldi. Başlarına baret geçirerek basın açıklaması yapan mimar ve mühendisler, gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜBİTAK'ta katıldığı Göktürk-2 fırlatma töreni öncesinde polisle çatışan ve dün şafak baskınıyla gözaltına alınan 10 öğrenci Ankara Adliyesi’ne getirildi. Savcıya ifade eden öğrencilere destek veren grup arasında yer alan Devrimci Mücadeleci Mühendis Mimarlar başlarına geçirdikleri baretlerle basın açıklaması yaparak gözaltıları protesto ettiler.

Sloganlar aratarak arkadaşlarının serbest bırakılması isteyen mimar ve mühendisler, çıkan olayların 7 saat sürdüğünü ve olaylarda, akademisyenlerin, çalışanlarında içinde bulunduğu birçok ODTÜ mensubunun yaralandığını iddia ettiler.
Ankara Adliyesi’nde güvenlik güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Gözaltına alınarak Ankara Adliyesi’ne getirilen 10 öğrencinin savcıya verecekleri ifadenin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.