BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'lü genç IŞİD’e niye katıldığını anlattı

ODTÜ mezunu genç, Facebook sayfasından IŞİD’e nasıl katıldığını anlattı.

Abone ol

IŞİD’e katıldığını açıklayan ODTÜ Fizik Bölümü mezunu Raşid Tuğral, Facebook sayfasından hikayesini anlattı. IŞİD’in içinden bilgiler veren ve örgüte katılacaklara tavsiyelerde bulunan Tuğral’ın Facebook hesabı kısa süre içinde kapatıldı.

ODTÜ’de kaldığı yurttan ayrılarak 10 Ocak’ta Urfa’dan Suriye’ye geçip IŞİD’e katılan Tuğral, sınırı Libya ve Suudi Arabistan’dan gelen ‘kardeşler’iyle geçtiğini aktardı. Suriye’de kendilerini bir arabanın beklediğini belirten Tuğral, daha sonra Hollandalı, Doğu Türkistanlı, Fransız, Bangladeşli, Faslı, Kosovalı ve Alman cihatçılarla beraber kalacağı eve geçtiklerini belirtti.

Yazısında IŞİD’in propagandasını yapan ODTÜ mezunu genç, önce spor daha sonra da silah eğitiminden geçirildiklerini anlattı.

Tuğral, her an cepheye çağrılabileceğini ancak şu anda fotoğrafçı olarak çalıştığını kaydetti.

Ancak yazının altında paylaşımın İstanbul’dan yapıldığı dikkat çekti. Tuğral’ın geri mi geldiği, hala Suriye’de mi olduğu bilinmiyor.

isid odtu1

Tuğral, esir alınan ve seks kölesi yapılan kadınların durumunu da meşrulaştırmaktan geri durmadı: “Devle’de cariyelerin varlığı doğru. Yezidilerin bir kısmı cariye olarak alınmış ve bunda da İslam’a aykırı bir şey yok.”

Hesabı kapatıldı

Yazısını IŞİD’e katılanlara tavsiyeler vererek sonlandıran Tuğral’ın hesabı Facebook’a yapılan şikayetler sonrası kapatıldı.

Ekşi Sözlük’te yorum yapan bazı ODTÜ’lüler Tuğral’ı tanıdığını söyleyip, “Kişisel olarak tanırım. 35 ortak arkadaşımız varmış hatta. Neden böyle bir şey yaptığını anlayamadım. Tek ideolojisi astrofizikti. Demek ki iyi tanıyamamışım” ifadelerini kullandı.

isid odtu