BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'de yine polis müdahalesi

İki mahalle ile ODTÜ arazisinden geçmesi planlanan yolun inşaatına karşı protestoya polis müdahale etti. Protestocuların sözcüsü polisle çatışma istemediklerini belirterek, "Taş atan da gaz atan da aynı kişiler" diyor.

Abone ol

ODTÜ öğrencileri ile Çiğdem ve 100. Yıl mahalleleri sakinlerinin, ODTÜ arazisinden ve mahallenin tam ortasından geçecek birinci yola karşı gerçekleştirdikleri eyleme polis, bugün akşam saatlerinde yine müdahale etti.

Cuma günü gece geç saatlere kadar devam eden çatışmalar sonrası gün boyu sakin olan bölgede saat 17.00’den sonra yaklaşık 2 bin kişilik grup, 100. Yıl Pazar Yeri’nde toplanarak yol çalışmasını protesto etmeye başladı.

Ardından belediyenin yol çalışması yaptığı şantiyeye doğru yürüyüşe geçen göstericiler, burada barikatlar kurarak sloganlar atmaya başladı.

Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis, eylemcilere dağılmaları için uyarı yaptı. Göstericiler dağılmayınca polis, tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Ara sokaklara dağılan göstericiler ise polise taş atmaya başladı.

Bu arada dünkü polis müdahalesi sonrası, ODTÜ A4 girişine yakın noktadaki ağaçların tamamının kesildiği görüldü.

Aksoy: Provokasyon var

Yol çalışmasına karşı günlerdir nöbet eylemi gerçekleştirenlerden Çiğdemim Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy, yaşanan olayları BBC Türkçe’ye değerlendirdi.

İki gündür eylem alanında olan Aksoy, hem derneklerinin hem de 100. Yıl inisiyatifinin polisle çatışmaya taraftar olmadığını söyledi.

Yasal süreçleri zorladıkların belirten Aksoy, 9 Eylül Pazartesi günü bu yönde girişimleri olacağını söyledi. Çatışmaları eleştiren Aksoy, “İki gündür tam bir provokasyon yaşanıyor. Taş atan da gaz atan da aynı kişiler” dedi.