BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  MEDYA

ODTÜ mezunu yazardan ODTÜ eleştirisi!

Yenişafak yazarı Yasin Aktay ODTÜ mezunu olduğunu belirttiği yazısında ODTÜ'de yaşananları kendi üslubuyla kınadı.

Abone ol

İNTERNET HABER - ODTÜ'de yaşananlara şaşırmadıüını belirten yazar, "ODTÜ'deki ideolojik hegemonyanın ne kadar baskıcı, faşizan bir hal almış olduğuna defalarca içim kan ağlayarak tanık olmuşluğum vardır." diye yazdı.

Yazısının devamında, ODTÜ'de ideolojik saplantılardan uzak öğrenciler, akademisyenler olduğunu da belirten Aktay, yazısına şöyle devam etti:

Videoyu izlemişsiniz. İki kız öğrenci ellerinde taşıdıkları'Dikkat cemaat var' yazılı pankartlarla başörtülü öğrencileri taciz ediyor, onları oradan kovmaya çalışıyor. Başörtülü kızların oralı olmama tepkisine karşılık yanlarına gelen başka kız ve erkek öğrencilerle birlikte başörtülü kızlar bir anda kendilerini neredeyse bir linç ortamında buluyorlar.

Pankartları taşıyan kızlar, belli ki bir alan korumaya çalışıyorlar, hırçın kediler gibi bir hinterlandı korumanın mücadelesini veriyorlar. Kovaladıkları kızlar ne kadar beladan kaçmaya çalışsalar da bunlar büyük bir kahramanlık duygusu içinde kovalayabildikleri kadar kovalıyorlar hemcinslerini.

Olayın bizzat destekleyenler tarafından internete verilmiş olduğu anlaşılıyor ki, burada yapılan işten ne kadar emin olunduğunu gösteriyor. Bir şekilde olay 'ODTÜ'de başörtülülere taciz' diye sunulunca kabahatin kendisinden daha büyük özürler ifade edilmeye başlandı.

Yazısını, "Üstelik bu faşizan dilin en çok tekrarladığı slogan da 'faşizme geçit yok!' tur. Oysa şeytan onlara en kolay yerlerinden yaklaşmış ve onları esir almış bile, haberleri yok, faşizmi başka yerde aramaya da gerek yok." diyerek bitiren Yasin Akay'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız