BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.422,33
HABER /  GÜNCEL

Odasını uyuşturucu tarlasına çevirdi

Ataşehir'de bir stüdyo daire... Eve baskın yapan narkotik polisi şaşırdı kaldı! Çünkü ev uyuşturucu tarlası gibiydi...

Abone ol

Narkotik polisi, Ataşehir’de baskın yaptığı 14’üncü kattaki sera haline dönüştürülmüş dairede saksılar içinde uzun boylu marihuanalar ve halüsünojen magic mushroomlar (sihirli mantar) buldu. Yetiştirdiği halüsünojen magic mushroom (sihirli mantar) ve marihuanayı sattığı öne sürülen Vahdettin C.C., gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcısı Vahdettin C.C.’yle irtibata geçti. Müşteri görünümünde Vahdettin C. C.’ye görüşen polis, bu kişiden 13 gram halüsünojen magic mushroom (sihirli mantar) aldı. Parayı verdikten sonra kimliğini açıklayan polis, Vahdettin C. C.’yi gözaltına aldı.

Vahdettin C. C.'nin Atakent Mahallesi, Ata-2 Sitesi, A-2 Blok, 14’üncü katındaki evine 29 Kasım'da saat 15.30 sıralarında operasyon düzenlendi. 1 artı 1 stüdyo daireye giren polis, adeta bir uyuşturucu tarlasıyla karşılaştı. Sera haline dönüştürülmüş dairede saksılar içindeki uzun boylu marihuanalar ve halüsünojen magic mushroomlar polisi şaşırttı. Yapılan inceleme sonucunda evde 163 kök halinde 98 gram sihirli mantar, 54 kök ayrı saksı içinde ekili marihuana ve 1314 gram esrar ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Vahdettin C. C.’nin bir yıl önce bu daireyi kiraladığı ve yetiştirdiği uyuşturucuyu Ataşehir ve çevresinde bulunan müşterilerine sattığı ortaya çıktı. Vahdettin C. C.’nin komşularının şüphelenmemesi için evine havalandırma sistemi kurduğu belirtildi. Vahdettin C.C’nin arkadaşlarını evine davet ettiği ve uyuşturucu da ikram ettiği öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanarak "Uyuşturucu madde imal etmek ve uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edilen Vahdettin C.C., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan son bir hafta içinde yapılan 3 ayrı operasyonda 26 kilo 55 gram esrar, 13 gram kokain ve 1 terazi ele geçirildiği 3 kişinin de tutuklandığı öğrenildi.