BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  GÜNCEL

Oda TV davasında son karar verildi

Oda TV davasında son karar verildi. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de bulunduğu tüm sanıkların beraatına karar verdi.

Abone ol

İSTANBUL 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Odatv davası kapsamında yargılanan gazeteciler Yalçın Küçük, Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın beraatine karar verdi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına başka suçtan tutuklu olan Ahmet Şık cezaevinden getirildi. Karardan önce son sözü sorulan Ahmet Şık, "Söyleyecek çok sözüm var. Ama aklımdan geçenleri söylersem yeni bir dava konusu olacak. Bu adliye adaletin mezarı haline geldi. Bu mezarın kazıcıları da maalesef hakim ve savcılar" dedi.

SONER YALÇIN: FETÖ'DEN ŞİKAYETÇİYİM

Gazeteci Soner Yalçın ise son sözünde, "Beraatimi istiyorum ve bize bu kumpası kuran FETÖ'den şikayetçiyim" dedi.

Yalçın Küçük ise son sözlerinde şunları söyledi: "Ben bu salonda 1 numara olmakla yargılanıyorum. Beni Ergenekon'da tutuklayıp bu davada tahliye ettiler. PKK'yı yönetmekle, Ergenekon'u yönetmekle, Odatv'yi yönetmekle suçladılar. Obama'nın elinde bir imkan vardı. Fethullah Gülen vardı. Fethullah'ın elinde de AYM vardı. Onlar önce vekil arkadaşlarımızı sonra bizi (Ergenekon davasını kastediyor) bıraktılar. Girmemiz ne kadar hukuksuzsa çıkışımız da öyledir."

KÜÇÜK'TEN ŞIK'A: İÇERİDE BANA İHTİYACIN VAR MI?
Yalçın Küçük "Takdir sizindir" dedikten sonra Ahmet Şık'a dönerek "Nasılsın, iyi misin? Bana ihtiyacın var mı içerde?" diye sordu. Küçük'ün sorusu salonda gülüşmelere neden olurken, Ahmet Şık da "Yok hocam" diye yanıt verdi.