BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Oda TV davası: Avcı ve Küçük'e tahliye kararı

20. duruşması görülen Oda TV davasında tutuklu sanık kalmadı. Son iki tutuklu sanık Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük, haklarındaki diğer davalar nedeniyle hapiste kalmaya devam ediyor.

Abone ol

'Oda TV davası' sanıkları eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ve siyaset bilimci Prof. Yalçın Küçük'ün tahliyesine karar verildi.

Davanın tüm sanıkları tutuksuz olarak yargılanacak.

Ancak Avcı ve Küçük, haklarında açılmış olan başka davalar nedeniyle tutuklu kalmaya devam ediyor.

'Oda TV davası'nda yargılananlar arasında , Nedim Şener ve Ahmet Şık da bulunuyor.

'Tahliye değil, beraat istiyoruz'

20. duruşma öncesinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde Gazetecilere Özgürlük Platformu adına bir basın açıklaması yapıldı.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre, 'Oda TV davası'yla, "basın ve ifade özgürlüğünün ve demokrasinin işlemez hale getirildiği" öne sürülen açıklamada, "Biz tahliye değil, beraat istiyoruz ve bu davaların düşmesini istiyoruz." denildi.

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EJF) Yönetim Kurulu Üyesi Barry White da basın açıklamasına katılarak, tutuklu gazetecilerle dayanışma içinde olduklarını söyledi.

'Ergenekon' soruşturmaları kapsamında açılan davalardan biri olan 'Oda TV davası' 9 Eylül 2011'de kabul edilmişti. 14 sanık arasında yer alan Milli İstihbarat Teşkilatı üyesi Kaşif Kozinoğlu, 13 Kasım 2011'de tutukluyken hayatını kaybetti.

Hanefi Avcı 'Devrimci Karargah', Prof. Yalçın Küçük ise 'Ergenekon' davaları nedeniyle tutuklu bulunuyor.