BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.430,54
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın yeğenine polis operasyonu

Gaziantep ve Şanlıurfa'da PKK/KCK'ya yönelik operasyonda ele başı Öcalan'ın yeğeninin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Gaziantep ve Şanlıurfa’da eş zamanlı yapılan PKK/KCK operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın kuzenin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında DBP Nizip İlçe Eş Başkanı da bulunuyor.

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şanlıurfa ile birlikte 2 ayrı ilde PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda  aralarında PKK/KCK terör örgütünün elebaşın kuzeninin ve Nizip DBP İlçe Eş başkanın da olduğu 9 şüpheli yakalandı.

GÜLEN'E AİT KİTAPLAR DA BULUNDU

Bu arada operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise terör örgütü PKK-KCK’ya ait örgütsel dokümanların yanı sıra FETÖ-PDY lideri olarak belirtilen Fethullah Gülen’e ait kitapların da ele geçirildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, "Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 1 adet av tüfeği ve bu tüfeğe ait 30 adet fişek ve 66 adet tabanca fişeği bulunmuştur. Bunun yanı sıra 750 kök hint keneviri, ayrıca; dijital materyaller ve EYP yapımında kullanılan malzemeler ile havai fişek rampası FETÖ/PDY terör örgütü liderinin yazmış olduğu kitaplar ve PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap ve dergiler, bez parçaları vb. örgütsel dokümanlara el konulmuştur" ifadelerine yer verildi.