BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.417,74
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın yanına sürpriz isim gönderildi!

Abdullah Öcalan'ın yanına, PKK'nın bir dönem üst düzey sorumlularından Hami Yıldırım gönderildi.

Abone ol

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın yanına,  PKK'nın üst düzey sorumlularından olan ve 2004 yılında Suriye yönetimi tarafından yakalanarak Türkiye'ye teslim edilen Hamili Yıldırım'ın gönderildiği belirtildi.

Öcalan'ın yanına 15 Mart'ta gönderilen 5 PKK'lı mahkumdan birinin bir hafta sonra değiştirildiği ortaya çıktı. İmralı'da Öcalan'a çözüm sürecinde 'sekreterya' görevi yapacağı öne sürülen mahkumlardan Mehmet Sait Yıldırım'ın adaya gittikten bir hafta sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle Bolu Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi.

SURİYE'DE YAKALANIP TÜRKİYE'YE GETİRİLMİŞ

Yerine ise PKK'nın bir dönem üst düzey sorumlularından biri olan ve Eylül 2004'te Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye teslim edilen 'Kazım' kod adlı Hamili Yıldırım'ın İmralı Adası'na gönderildiği ortaya çıktı. Hamili Yıldırım, yargılandığı Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

HAMİLİ YILDIRIM KİMDİR?

Hamili Yıldırım 1980'de Elazığ'da yakalanarak cezaevine girmiş ve 16 yıl sonra tahliye olduktan sonra yasadışı yollardan Suriye'ye gitmişti. 1997'de PKK'nın 'Dersim Eyalet Komutanı' olarak Tunceli'ye gönderilen Yıldırım, 2002'de KADEK'in Rusya sorumluluğuna getirildi. 2004 yılında örgütün Hatay ve Akdeniz Bölge sorumlusu olarak Amanos dağlarına gitmek üzerine Suriye'ye giden Hamili Yıldırım, Türkiye'ye geçerken 15 kişiyle yakalanmıştı. Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması iki yıl süren Yıldırım, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

hamili-yildirim-abdullah-ocalan.jpg