BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  POLİTİKA

Öcalan'ın özgürlüğü için destek arayışı

Öcalan'ın özgürlüğü için harekete geçen DTK, Öcalan'ın kendisini benzettiği Mandela'dan da destek isteyecek

Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi, avukatlarına yaptığı son açıklamada kendisini Mandela'ya benzeterek ona sağlanan şartları talep eden PKK terör örgütü lideri Öcalan'ın özgürlüğü için harekete geçti.

DTK içinde oluşturulan bir heyet aydın, yazar, gazeteci, akademisyen ve siyasetçilerle görüşecek. Listede Öcalan'ın kendisini benzettiği Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela da var.

Geçen hafta sonu 850 delegenin katılımıyla 5. Genel Kurulu'nu Diyarbakır'da yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için harekete geçme kararı aldı. 7 Ağustos'da Diyarbakır'da toplanacak olan 101 kişilik DTK Daimi Meclisi, "Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi" için komisyon kuracak.

UZEN SÜRELİ GÖRÜŞME

Kürt sorununun çözümü ve PKK’nın silah bırakmasını sağlamak amacıyla Öcalan’a rolünü oynaması için imkan tanınmasını isteyen DTK, geçen hafta Diyarbakır’da yaptığı toplantıda, “Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi” kurma kararı almıştı. Milliyet’e konuşan DTK sözcüsü Cemal Coşkun, Mandela ve Chomsky’le görüşülmesinin henüz düşünce aşamasında olduğunu belirterek “Konunun enine boyuna tartışılması gerekiyor. Kongre görüşülmesi yönünde karar alırsa, komisyonumuz harekete geçer. Ancak Mandela ve Cohmsky ile görüşme yapılması uzun bir süreci kapsayacak” dedi. 

Ardından çalışmalarına başlayacak olan komisyon, demokratik çözüm ve kalıcı barıştan yana aydın, yazar, gazeteci, akademisyen ve siyasetçilerle görüşerek inisiyatifi kuracak. İnisiyatif içinde yer almaları için sadece Türkiye'den değil yabancı aydın ve yazarlarla da görüşülecek.