BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın ne mal olduğunu bildiği tipler

Başbakan Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Öcalan'ın tavrını olumlu buldu, KCK ve BDP'yi eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden olan Akdoğan, Öcalan'ın sürece ilişkin olumlu açıklamanın Kandil ve BDP'yi hayal kırıklığına uğrattığını yazdı. Yazar Akdoğan, isim vermediği bir örgüt yazarına Öcalan üzerinden yüklendi.

Sürece ilişkin umudunu koruduğunu söyleyen Öcalan'ın açıklamaları yankı uyandırdı. Süreci yakından takip eden bir kaç isimden biri olan Başdanışman ve aynı zamanda Star yazarı olan Akdoğan, bugünkü köşesinde sürece ilişkin tartışmaları ele aldı.

Kriz duasına çıkmakla eleştirdiği BDP ve KCK'yı felaket tellallığı yapmakla suçlayan Akdoğan, hükümetin siyasi riskleri göğüsleyerek çözüm yolunda ilerlediğini yazdı. 

Süreci zehirlemekle eleştirdiği örgüt yazarlarını hedef alan Akdoğan, bu çevrelerin sürecin mimarı olan hükümetin muhalefetin ajitasyonuna rağmen kararlı adımlar attığını görmezden geldiğini savundu.

Beşir Atalay'ın geçtiğimiz günlerde Kandil'e övgü gibi anlaşılan sözlerine açıklık getiren Akdoğan, Atalay'ın Kandil'i değil İmralı'nın süreçteki istekli tavrını dile getirdiğini ileri sürdü.

AK PARTİ DÜŞMANLIĞI İLİKLERİNE KADAR İŞLEMİŞ

AK Parti düşmanlığının sorgulanmasını isteyen yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

Kandil’in kullandığı dil ve üslup BDP’lilerinki kadar kötü. Örgütle sertlik yarışına girmek BDP’nin rolünü zayıflatıyor. Dağın daha makul olduğu falan yok.

Örgüt yazarlarının genel olarak süreci zehirleyen bir dil kullandığı görülüyor. Özellikle müstear isimle yazan bir örgüt mensubu geçenlerde sevgili Metiner’le ve şahsımla ilgili çok ağır ve hakaretlerle dolu bir yazı yazdı. 

ÖCALAN'IN NE MAL OLDUĞUNU BİLDİĞİ HASTALIKLI TİPLER

Öcalan’ın ne mal olduğunu bildiği için hep kenarda tuttuğu bu hastalıklı tipler, kişisel ihtirasları ve çapsızlıkları sebebiyle süreçte gerilim üretmeye devam ediyorlar. Ateist olmalarına rağmen mezhepçiliğe soyunan bu şahısların ipleri kısaldıkça hırçınlıkları da artıyor. Hükümetin bakış açısı da, kullandığı dil ve üslup da çözümün ruhuna uygundur. Asıl AK Parti düşmanlığı iliklerine kadar işleyenlerin kullandıkları dil ve üslup sorgulanmalıdır.

Yalçın Akdoğan tüm