BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.492,07
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın kanser olduğu doğru mu?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan'ın kanser olduğu ve İmralı'da ameliyat olduğu iddialarına cevap verdi.

Abone ol
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı! Öcalan'ın İmralı'da kanser olduğu ve ameliyat edildiği haberlerinin asılsız olduğunu belirten Bozdağ, KCK davalarıyla ilgili olarak tutuksuz yargılanmalar için gerekli düzenlemelerin yapılacağını duyurdu.

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Genel Başkanı Zübeyde Teker, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu ve cezaevlerindeki hasta tutukluların durumuyla ilgili olarak, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.
 
Görüşme hakkında Twitter hesabı üzerinden bilgi veren TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker; Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini, hasta tutuklular için yeni düzenlemenin yapılacağını uzun tutukluluk süreleriyle ilgili olarak gereken hassasiyetin göstericeğini söyledi.

ÖCALAN İLE GÖRÜŞME TALEBİ

Bu arada görüşmeye ilişkin Fırat Haber Ajansı'na da bilgi veren Zübeyde Teker şunları söyledi:

"Beşir Atalay ile yarım saat görüştük. İlk etapta Barış İçin Öcalan'a Özgürlük Platformu'nu tanıttık ve yaptığımız çalışmalardan bahsettik. İmralı'ya Sayın Öcalan'ın avukatlarının ve heyetin gitmesi gerektiğinin altını çizdik ve bizim de platform olarak çözüme katkı sunmak istediğimizi ve Sayın Öcalan ile görüşme talebimizi aktardık.

Sayın Atalay bize çözüm sürecinin olumlu ve güven çerçevesinde sürdüğünü, bazı aksaklıklar ve yavaşlamalar olduğunu ancak dünya deneyimlerinde bu süreçlerin uzun olduğunu söyledi. Sürecin kararlıkla sürdüğünü tekrarladı."

"HABERLER ASILSIZ"

Teker, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları görüşme hakkında ise şunları söyledi:

"Sayın Bozdağ'a Sayın Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin endişelerimizi ilettiğimizde bize kanser ve ameliyat konusunda çıkan haberlerin asılsız olduğunu ve Sayın Öcalan'ın sağlığının iyi olduğunu söyledi.

Hasta tutsakların serbest bırakılması çerçevesinde konuştuğumuz Bozdağ ile 20 yıldır tutuklu bulunan İlhan Çomak'ın durumuna ilişkin de konuştuk. Hasta tutsaklar konusunda olumlu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

KCK ana davasındaki hukuksuzluğu ve mahkemelerin takındığı tavırdan söz ettiğimizde bize yargıya müdahale edemediklerini, ancak önceliklerinin tutuksuz yargılama yönünde olduğunu ve bu konunda da ellerinden geleni yaptıklarını belirti.

Sayın Öcalan ile görüşme talebimizi aktardığımızda Bozdağ, bize gelecek günlerde bu konuda olumlu gelişmeler yaşanacağını söyledi. Bozdağ sürecin olumlu bir biçimde sürdüğünü ve iyi gelişmelerin olacağı habercisi oldu."