BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın en büyük hayali Galatasaray!

Gazeteci Hadi Uluengin, katıldığı canlı yayında Öcalan'la Bekaa Vadisi'nde yaptığı görüşmelerdeki izlenimlerini anlattı

Abone ol

Öcalan'ın patolojik derecede zaafları olan bir insan olduğunu dile getiren gazeteci Hadi Uluengin, Öcalan'ın en büyük hayalinin Galatasaray olduğunu açıkladı.

Hadi Uluengin, Bugün TV'de Erkam Tufan'la Analiz programında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a dair önemli açıklamalarda bulundu. 1987 yılında Öcalan'la Bekaa Vadisi'nde yaptığı görüşmeden ve izlenimlerinden bahseden Uluengin "Öcalan patolojik derecede zaafları olan bir insan" dedi.

İŞTE ÖCALAN'IN EN BÜYÜK EMELİ

Uluengin Öcalan'ın en büyük emelini de açıkladı:

"Türkiye'den ayrılmak gibi bir projesi olduğuna hiçbir zaman inanmadım. Esas emeli kendisinin Kürt aydınlar tarafından olarak kabul edilmesi. En büyük emeli Ankara'nın Sakarya meyhanelerinde oturup rakı içerek Galatasaray maçına bakmaktı."

ÖCALAN'DAN TERÖRİSTLERE TÜRKÇE KONUŞ DİYORDU

Öcalan'ın Bekaa Vadisi'ndeki teröristlerle olan diyaloğuna dikkat çeken gazeteci "Teröristlerle konuşurken onlar Kürtçe konuştuğu takdirde 'sus, sus Türkçe konuş, ilkel milliyetçilik yapma derdi." dedi.

ABDULLAH ÖCALAN KİMDİR?

1948 yılında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi Amara (Ömerli) köyünde doğdu. İlkokulu Amara’da, ortaokulu Nizip’te okuduktan sonra 1966’da Ankara Tapu Kadastro Meslek Lisesi’nde yatılı okudu. 1969 yılında mezun olan Öcalan 1971 yılına kadar Diyarbakır’da tapu memurluğu yaptı. 1971 yılında İstanbul Hukuk Fakültesine kaydını yaptırdı. İstanbul’da, hukuk okumaya devam ederken tekrar üniversite sınavlarına girdi ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı.

BİYOGRAFİSİ VE TÜM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN