BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Öcalan'ı tavuk İmralı'yı da darı ambarı yaptı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Muş'ta AİHM'in Öcalan kararı sert dille eleştirdi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan hakkında verdiği kararı ilginç bir dille eleştirdi.

Türkeş, "Aç tavuk kendisini darı ambarında görürmüş" dedi.

30 Mart seçimleri öncesinde adaylarına destek vermek amacıyla Muş'a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, MHP İl Başkanlığında, Öcalan'ın serbest bırakılacağı yönündeki söylentileri değerlendirdi.

"Aç tavuk kendisini darı ambarında görürmüş" diyen Türkeş, Öcalan'ın yargılamasının bittiğini ve idam cezasına çarptırıldığını, idam cezasının da ülkede kaldırıldıktan sonra cezası müebbet hapis cezasına çevrilen bir hükümlü olduğunu söyledi.

BÖYLE BİR İSTİSNA YOK

AİHM'nin de Öcalan'la ilgili yargılamının haklılığının kabul ettiğini anlatan Türkeş, "İdam cezası olan bir kişinin şartlı salıverilme şartı yok. Hukukta böyle bir sistem mevcut değil, çıkmasının bir gereği de yok" ifadelerini kullandı.

Türkeş, birçok ilde seçim çalışması yürüttüklerini ve 30 Mart seçimlerinin ayrı bir öneminin bulunduğunu bildirerek, belediye seçiminin yanı sıra siyasi iktidarın kamplaştırma ve ayrıştırma çabalarına karşın hesaplaşmanın sandıkta yapılacağını kaydetti.

Sandığın dışında insanların birbiriyle kavga etmemesi ve farklı fikirlere saygı gösterilmesi gerektiğine işaret eden Türkeş, gittikleri her yerde bunu halka anlattıklarını dile getirdi.

TWİTTER'IN KAPATILMASI

Sosyal paylaşım sitelerinin kapatılmasını vahim bir durum olarak niteleyen Türkeş, "Bu çok vahim. Yani Türkiye'yi tekrar 21. yüzyıldan geriye götürür. Doğru bir davranış değil. Bütün dünyada gelişmişlik sadece parayla ve pulla değil. Sosyal medyadaki kısıtlamalar sebebiyle medeniyet, gelişmişlik ve saygı noktasında ülkemiz kötü puan alıyor. Son sosyal medya yaklaşımları, Başbakanın beğenmediği Esad ile onu aynı duruma getiriyor" diye konuştu.