BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan son açıklama: Beni ölmüş bilin

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın gelinen noktada 'Çözüm Süreci'ne nasıl baktığını canlı yayında anlattı.

Abone ol

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına konuk oldu. Gündemdeki son terör olaylarını değerlendiren Önder, Abdullah Öcalan'ın 'Çözüm Süreci'nin geldiği son noktayla ilgili neler düşündüğünü aktardı.

"BENİ ÖLMÜŞ BİLİN, BURAYA DA GELMEYİN"

Önder şunları söyledi: "Öcalan'la son görüşmede bize dedi ki; hükümeti kast ederek 'bunlar çok ciddiyetsizler. Muhtemelen bu sizinle son görüşmem olabilir. Eğer bunlar tekrar bu işi çatışma boyutuna getirirlerse, demokratikleşme hamlesini yapmazlarsa ve sizi İzleme Heyeti'yle göndermezlerse beni ölmüş bilin. Buraya da gelmeyin' dedi." şeklinde aktardı.

İşte programda yaşanan o diyalog:

Ne kadar zamandır Öcalan'dan bir haber yok?

En son Nisan ayından beri haber yok. En son ben gittim.

Ne düşündüğünü biliyor muyuz bu sürece dahil?

Kısmen biliyoruz.

Nereden biliyorsunuz?

Orada kalan arkadaşların görüşçülerinden edindiğimiz bilgilerden biliyoruz.

Ne düşünüyor?

Ne düşündüğünü daha önce bize söyledi. Son görüşmede Öcalan bize dedi ki hükümeti kast ederek 'bunlar çok ciddiyetsizler. Muhtemelen bu sizinle son görüşmem olabilir' dedi. 'Eğer bunlar tekrar bu işi çatışma boyutuna getirirlerse, demokratikleşme hamlesini yapmazlarsa ve sizi İzleme Heyeti'yle göndermezlerse beni ölmüş bilin' dedi. 'Buraya da gelmeyin' dedi. Bana dedi, yanımızda da devlet görevlileri vardı.