BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan Hz. Muhammed'e ağır itham

Siyaset Akademileri'nde okutulan Öcalan'ın kitabında, Hz. Muhammed'e yönelik ağır ithamlarda bulunulduğu ortaya çıktı.

Abone ol

PKK'nın çatı yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik yapılan operasyon, örgütün Müslüman Kürt halkını değerlerinden uzaklaştırmaya çalışıldığını da gözler önüne serdi.

KCK tarafından düzenlendiği öne sürülen Siyaset Akademileri'nde okutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın "Din Sorununa Devrimci Yaklaşım" isimli kitabında, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)'e yönelik olmadık ithamlarda bulunulduğu ortaya çıktı.

PKK'nın çatı yapılanması olduğu ileri sürülen KCK'ya yönelik yapılan operasyonda, "Siyaset Akademileri" de mercek altına alınmış ve söz konusu akademilerin örgüt tarafından düzenlediği iddia edilmişti. O akademilerde, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Din Sorununa Devrimci Yaklaşım" isimli kitabı okutularak kritiğinin yapıldığı belirlendi.

Öcalan'ın kitabında özellikle İslamiyet'e ve Peygamber Efendimiz'e yönelik olmadık ithamlarda bulunulduğu ortaya çıktı. Kitapta, "İslamiyet'ten önce ortaya çıkan her öncü, kendini peygamber olarak gösteriyor. Kabilenin peygamberi, kavmin peygamberi, insanlığın peygamberi; o zamanki aşamanın toplumsal gerçeği tamı tamına öyledir. Arap kabilelerinin, özellikle o geri kalmış olanların durumuna biraz göz atıldığında, gerçek daha iyi anlaşılır" ifadelerini kullanan Öcalan şu şekilde devam ediyor: "Ama Muhammed, 'ben yalnız Arapların peygamberiyim' demez; çünkü bu, o zamanki koşullara denk gelmez."

GELENEKLERE DAYANARAK PEYGAMBERLİĞİNİ İLAN ETTİ

"Yine, İsa 'ben tanrıyım' diyor. Bu nedenle Muhammed kendi kendisini tanrı da ilan edemez. Yapması gereken en uygun şey nedir? Geleneklere de dayanarak, kendisini tanrının elçisi, bütün insanlığın peygamberi ilan eder; hem de en son peygamber! Bu tez günün koşulları açısından son derece gerçekçidir ve devrimcidir."

ÖCALAN SÜNNİ KÜRTLERE KIZIYOR

İslam'ın Sünni yorumunu benimseyen Kürt aşiretlere de kızan Öcalan, "Kürdistan üzerinde Osmanlı politikaları çok iyi biliniyor. Kürdistan'da feodalizmin başladığı yıllarda Kürt aşiret ve kabilelerinde feodalizm gelişiyor. Feodal beyliklerin geliştirilmesi söz konusudur. Beylikler, bilindiği gibi, oluşmalarında daha çok İslam'ın sağ yorumlarını esas alırlar. Yani Sünni olurlar ve bunu resmi mezhep kabul ederek hangi imparatorluk varsa onun emrine girerler. O zamanki güçlü imparatorluk Osmanlı İmparatorluğu'dur. Şialık ise İran'ı temsil eder. Dolayısıyla bey olma, beylik kurma, hatta döneme göre hükümdarlık durumuna kadar yükselme, Sünniliği esas alan imparatorluğa dayanmakla olur. Türk egemenliğine karşı da, direnişçi geleneğini Kürdistan'da ulusal kurtuluş temelinde dönüştürerek sürdürmek açısından Alevilerin konumu ilerici devrimci bir imkân sunmaktadır" ifadelerini kullanıyor.

KCK tarafından düzenlendiği öne sürülen Siyaset Akademileri'nde okutulan birçok dersin yanı sıra Zerdüştlük propagandası da yapıldığı iddia edilmişti.