BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan hükümete tarih verdi 'Sabrımın sınırındayım'

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, Öcalan'ın 'En geç 15 Nisan 2015’e kadar çözüm istediğini ve sabrının son sınırında olduğunu' atardı.

Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 1. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Eşbaşkan Hatip Dicle, Abdullah Öcalan'ın çok sert mesajlarını payaştı. Dicle'nin paylaştığı o mesajda, Öcalan adeta tehdit eder gibi '15 Nisan'a kadar süre verdiği' ve 'sabrının son sınırında olduğu' ifadeleri yer aldı.

'15 NİSAN'A KADAR SÜRE...'

Al Jazeera'den Mahmut Bozarslan'ın haberine göre, Cigerxwin Kültür Merkezi'nde düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi 1. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, Öcalan'ın müzakere taslağı ve kendisiyle yaptıkları son görüşmeye dair ayrıntılar paylaştı. Dicle, Öcalan'ın, "Barış ve Müzakere Taslağı'nın, dört, beş aylık süreçte, 15 Nisan'a kadar tüm aşamalarının bitmesi gerekiyor, aksi takdirde sabrımın son sınırındayım" dediğini aktardı.

hatip-dicle.jpg

İşte Hatip Dicle'nin aktarımıyla Abdullah Öcalan'ın o sözleri:

"AKSİ TAKDİRDE SABRIMIN SON SINIRINDAYIM"

“Geldiğimiz nokta çok önemli, Öcalan aynen şöyle dedi: ”Hükümete söyleyin, ben kimseyi tehdit etmiyorum ama bu son şanstır. Bu barış ve demokratik çözüm için son şanstır. Barış ve demokratik çözüm taslağı üzerinde bir şekilde, dört, beş aylık süreçte, en geç Nisan 15’e kadar tüm aşamaları bitmek üzere, mutlaka bir çözümü, bir siyasi çözümü yakalamalıyız. Aksi takdirde sabrımın son sınırındayım. Böyle sürdüremeyiz. Bir hafta, 10 gün sonra sizi bekliyorum” dedi. Bugün ayın 13’ü, 14 gündür daha biz adaya gidip Öcalan’a Kandil’in mesajını iletebilecek durumdayız. Hükümet taslak üzerinde ne diyecek, bilmiyoruz. Gelinen tarihi halkayı önemsemek lazım."

"ÇÖZÜM FIRSATI KAÇIRILIRSA..."

"Çözüm fırsatı kaçırılırsa Ortadoğu’da başlayan üçüncü dünya savaşının, komşularda alevlerini gördüğümüz, Türkiye’ye bütün etkilerinin yansıdığı savaş girdabına yuvarlanırız" 

DTK'nın iki gün sürecek genel kurulunda alacağı kararlar basın toplantısıyla açıklanacak.


hatip-dicle-2.jpg