BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan HDP ve yüzde barajı kehaneti!

İmralı'daki son görüşmeden çarpıcı notlar paylaşan Sırrı Süreyya Önder, Öcalan’ın yüzde 10’un değil, daha yüksek oyun hedeflenmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Abone ol

PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşen heyette yer alan HDP milletvekili Önder, “Mektubu bitirdi bize teslim etti. Amed’te bütün halkımızla, dünyamızla paylaşacağız” dedi. Önder, Öcalan’ın ayrıca ‘Barajın hiçbir engel olmayacağı düşüncesindeyim’ dediğini aktardı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle ile Özgür Kadın Kongresi -Kongreya Jinen Azad (KJA) üyesi Ceylan Bağrıyanık bugün İmralı Adası’na giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüştü.

NEVRUZ MESAJI

Med Nûçe televizyonuna konuşan Önder şöyle dedi:

Gündemimiz Newroz için kaleme alacağı mektuptu. Birkaç eksiği vardı bizlere sorarak düzenledi. Mektubu bitirdi, bize teslim etti. Cumartesi günü Amed’te bütün halkımızla, dünyayla paylaşacağız. Ağırlıklı görüşme buydu. 'Newroz mektubunun içeriğini açıklayalım mı' diye kendisine sorduk. ‘Saygısızlık olur, hoş olmaz. Gelenek oldu, Amed’te, Newroz’da tüm dünyayla paylaşırsınız’ dedi.

İZLEME HEYETİ

"İzleme Heyeti ile ilgili çalışma son aşamaya geldi. Sayın Öcalan isimler üzerinde son incelemesini yapıp kararını ve önerilerini devlet heyetine iletecek. Sanırım Newroz’dan sonraki ilk görüşme İzleme Heyeti nezaretinde olacak."

Yurtdışındaki Kürt siyasetçilerinin durumu

“Yurtdışında sürgün olan arkadaşlarımızın durumu üzerinde de değerlendirme yapıldı. Belli bir netlik sağlandığı ölçüde kamuoyuyla paylaşacağız."

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Öcalan’ın morali ve coşkusunun da yüksek olduğunu belirten Önder şunları aktardı:

Yeni bir döneme bütün kurumlarımızla anlayışlarımızla girmekte olduğumuza dönük değerlendirmeler yaptı. Revizyon, reform ve yeniden inşa üzerine çok yoğunlaşmış durumda genel olarak bu çerçevede yürüyen bir görüşme oldu. Çok kısa süreliğine seçime dönük de değerlendirmelerini yaptı ama seçim gündemli özel bir toplantı yapma kararı aldık.

ÖCALAN: YÜZDE 10'DAN FAZLASI HEDEFLENMELİ

Önder Öcalan’ın seçime dönük değerlendirmelerini şöyle aktardı:

Sayın Öcalan HDP’nin bulunduğu, yürüttüğü çizgiye dair önerilerini paylaştı. Barajın hiçbir engel olmayacağı düşüncesindeyim’ dedi. Demokratik siyasetin halkta geniş karşılık bulacağını söyledi ve bunun etkilerini yazılı ve görsel medya üzerinden gözlemlediğini söyledi.

Önder, Öcalan’ın yüzde 10’un değil, daha yüksek oyun hedeflenmesi gerektiğini, bunun başarılabileceğini belirttiğini aktardı.

Önder, Öcalan’ın bölgesel birtakım değerlendirmelerde bulunduğunu, Nevruz’dan sonra HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile birlikte Irak Kürdistan Bölgesi’ne ziyaretlerine başlayacaklarını da söyledi.