BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan Cizre'ye kritik mesaj

DTK Genel Başkanı Hatip Dicle, olayların bir türlü durulmadığı Cizre'de Öcalan'ın mesajını okudu. İşte Öcalan'ın o mesajı;

Abone ol
DTK Genel Başkanı Hatip Dicle, Cizre'de Öcalan'ın mesajını okudu. Öcalan'ın gençlerden yüzleri kapalı eylem yapmamalarını ve kepenk kapattırma eylemlerinin sonlandırılmasını istedi. Dicle, Öcalan'ın mesajını Cizre'nin sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne gelen DTK Genel Başkanı Hatip Dicle, ilçeye gelmekte geç kaldığını ancak, Öcalan’ın değerlendirmelerini almadan da gelmek istemediğini söyledi. Öcalan'ın mesajında Cizre'de gençlerin yüzleri kapalı eylem yapmamalarını ve kepenk kapattırma eylemlerinin sonlandırılmasını istediğini söyleyen Dicle, gençlerin örgütlülüğü koruyarak bu mesaja sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.

cizre.20150114225128.jpg

"MESAJLARI GEREKEN YERLERE İLETTİK"
 
Göreşmelerden sonra gazetecilere konuşan Dicle, Öcalan'ın mesajını gereken yerlere ilettiklerini söyledi. Hüda-Par ile bir sorunlarının olmadığını ifade eden Dicle şöyle konuştu;

"Biz mesajları gereken yerlere ilettik, halkımıza da ilettik. En büyük enerji halktır. Artık onlar kendi içlerinde sayın Öcalan mesajları ile tartışacaklar ve ben inanıyorum ki, belirli bir kesim karşılayacak. Şimdi biz kendi açımızda Hüda-Par ile bir sorunumuz yok. O olay nasıl çarpıtıldı? Sanki Hüda-Par ile arasında sorunlar oldu, belki küçük sorunlar. Asıl sorun onlarla değil, Kürtlerle sorun yok. O anlamda devlet güçleri ile önlemli sorunlar var. Onu da hem devlet heyetleri ile görüşeceğiz. Mesajlar gereken yerlere ilettik biliyorsunuz. İki taraf da; hükümetin de yapması gerekenler var. Hükümet makamlarıyla görüşeceğiz, arkadaşlarımız görüşecek. Her zaman umutlu olmak zorundayız" diye konuştu.

CİZRE'DEKİ SON OLAY : 1 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ HDP ORAYA GİTTİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yola barikat kurarak polise ses bombası, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldıran gruba müdahale edildi. Çıkan olaylarda 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.

Yafes Mahallesi'ndeki yeni çevre yolu köprüsü yakınlarında bir araya gelen PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri yola barikat kurdu. Bölgeye gelen güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına göstericiler taş, havai fişek, ses bombası ve molotofkokeyli ile karşılık verdi.

Çıkan olaylarda yaralanan 12 yaşındaki Nihat Kazanhan kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kentte geçtiğimiz hafta yaşanan çatışmalarda 14 yaşındaki Ümit Kurt adlı bir çocuk daha kalbine isabet eden kurşun nedeniyle yaşamını yitirmişti.

cizrede-bir-çocuk-daha-öldürüldü.jpg
EMNİYET'TEN İDDİALARA YANIT

Şırnak Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında, Cizre ilçesinde hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın polis kurşunuyla vurulduğuna dair yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. (HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN)