BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan Altan Tan'a talimat! Teşhir et

PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'ın İmralı heyetiyle görüşme tutanakları yayınlandı. Tutanaklarda Öcalan, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e Altan Tan'a ulaştırması için bazı talimatlar veriyor.

Abone ol

HDP Heyeti ile Öcalan arasında İmralı'da yapılan görüşmenin tutanaklarında, Sırrı Süreyya Önder ile Öcalan arasındaki görüşme dikkat çekti.

İmralı Notları kitabından yayınlanan bir bölümde, görüşme sırasında Öcalan'ın Sırrı Süreyya Önder'den Altan Tan'a iletmesi için bazı talimatlar veriyor. Demokratik İslam Konferansı için kendisine önerdiği İhsan Eliaçık'la görüştüğü söyleyen Sırrı Süreyya'ya Öcalan, "Ben de Müslümanım, sağ duyulu bir Müslümanım" sözleriyle karşılık veriyor.

İSLAM'A AYKIRI DEĞİLİM

Halen de bunu yapabilir. İslam zulme karşı çıkmaktır. Ben de Müslümanım, sağduyulu bir Müslümanım. Babamın İslam'ı yaşayış tarzı meş­hurdu. İslam'a aykırı değilim, İslam'ı kültürel bir olgu olarak ele alıyorum. Bizimki kültürel İslam'dır. Bu El Kaide, ABD'de kuruldu. Cemaat, ABD'de kuruldu. Bush, Hıristiyanlarca en büyük savaşını yapmak için Irak'a gitti. Bunlar iyice açığa çıkmalı. İhsan Eliaçık ve antikapitalistler doğru okuyorlar.

ALTAN TAN'A TALİMAT! TEŞHİR ET

Ortadoğu insanının kültürel yapısı, geleneği ve kültürü içinde İslam'ın özü açığa çıkarılmalıdır. Yapay İslam oluşturulmamalı. İslam'ı bunlardan kurtaracağız.Altan'a söyle, ben İslami renge karşı değilim. Altan Tan'ın tedbiri nedir? Onların hepsi ajan güçlerdir. "Öcalan babanın anısı için bu ajanları teşhir etmeni bekliyor. Rantı, zalimi vb. teşhir et" deyin.