BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Öcalan ve Karayılan'dan Talabani'ye mektup

Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan'ın Irak Cumhurbaşkanı Talabani'ye birer mektup gönderdi

Abone ol

KNK’nın Avrupa sorumlularından Mihemed Emin Penciwini, Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan'ın Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye birer mektup yazdıklarını ve mektupları, Talabani'in eşi Hero Talabani'ye kendilerinin ulaştırdığını açıkladı.

ANF’nin haberine göre Penciwini, mektubu vermek için 1 Mayıs günü Süleymaniye'deki YNK binasına giderken, burada Hero Talabani tarafından karşılandı.

Öcalan'ın BDP heyetinin İmralı'ya ziyaretinde Talabani'ye verilmek üzere bir mektup sunduğu, ancak Talabani ve eşinin yurtdışında olması nedeniyle, mektubun bu zamana kadar bekletildiği belirtildi.

Öcalan'ın mektubuna ilişkin bilgi veren Penciwini, Öcalan'ın Talabani'nin bir an önce sağlığına kavuşarak Irak ile bölgedeki sorunların çözümünde çaba göstermesi temennisinde bulunduğunu söyledi.

Öcalan mektubunda, Talabani ile yaşadığı anıları hatırlatarak Talabani ile kendisinin Lübnan ve diğer yerlerde birlikte kaldıklarını anlatıyor. Öcalan, Irak Cumhurbaşkanı ile Kürt davasına ilişkin aynı görüş ve düşünceleri paylaştıklarını ifade ediyor.

Öcalan ayrıca Talabani’nin bir an önce sağlığına kavuşarak, başlatılan barış sürecini kendi gözleri ile görmesini istediğini belirtiyor.

Pencwini, PKK’nın Kandil’deki lideri Murat Karayılan'ın da Talabaniy'e bir mektup göndererek acil şifa dileğinde bulunduğunu söyledi.