BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  DÜNYA

Öcalan ve Karayılan Erbil çarşısında!

Irak Kürdistan bölgesinin Başkenti Erbil çarşılarında PKK lideri Abdullah Öcalan ile Murat Karaylılan fotoğrafları ve aksesuarları dikkat çekiyor.

Abone ol

Erbil çarşısında Murat Karayılan ve Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları basılı aksesuarlar tezgâhları süslüyor.

Üzerinde PKK lideri Abdullah Öcalan ve KCK yöneticisi Murat Karayılan’ın resimleri ile PKK, KCK bayraklarının bulunduğu anahtarlıkların tanesi 2 bin dinardan (3.5 TL) satılıyor.

Rûdaw’a konuşan tezgâhtar Habib, “Bu aksesuarlar birkaç ay önce bize geldi. Kobani’deki savaşta YPG savaşçılarının adının duyulması, bu ürünlerin piyasaya çıkmasında etkili oldu. Talep daha çok Rojava ve Kuzey Kürdistan’daki müşterilerden geliyor” dedi.

Erbil Qeyseriyye Çarşısı’nda 7 yıldır esnaf olan Ahmed ise, Şengal’de IŞİD’e karşı savaşta yer alan YPG savaşçılarının piyasaya çıkan bu ürünler üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4-5 aydır bu ürünleri sattığını belirten Ahmed, “Satışlarını yıllardır devamlı olarak sürdürdüğümüz Kürdistan bayraklarına talep, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik savaşla beraber arttı. Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin resimleri ve KDP bayrakları da öyle” diye konuştu.

Tezgâhlarda yer alan ürünlerden; anahtarlıklar 2 bin, yüzük ve araba aksesuarları 5 bin, rozetler 3 bin dinardan satılıyor.

Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer parti ve siyasetçilerin resimlerinin bulunduğu ürünleri de bulmak mümkün. Mele Mustafa Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan bayrağı ve haritası, KYB Genel Sekreteri Celal Talabani’nin resimleri ile KDP ve KYB bayrakları bunlardan bazıları.