BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Öcalan ve Kandil ile müzakere yok!

Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununu çözeceklerini söyledi, sürecin Öcalan ve Kandil ile müzakere edilmeyeceğini kaydetti.

Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de huzur için 4 yıllığına iktidar istedi. İktidar olmaları halinde Abdullah Öcalan ve Kandil ile devletin görüşmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin bu sorunu çözemeyeceğini, tarafların bu konuda samimi olmadığını söyledi. CHP'nin 7 Haziran hedefinin tek başına iktidar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, koalisyon gibi bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Fatih Portakal'ın moderatörlüğündeki programda başbakanlık koltuğunun boş olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Davutoğlu yerine Erdoğan'ın siyaset yaptığını ileri sürdü.

Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren CHP lideri, vergi sisteminde adaletin olmadığını, toplanan vergilerin ise nasıl dağıtıldığının açıklanması gerektiğini kaydetti. İşte Kılıçdaroğlu'nun programdaki açıklamalarından öne çıkan bazı başlıklar;
 
"Dini siyasette bir araç olarak kullanan insanların inançlarından şüphe ederim. Benimle Allah arasındaki bir ilişkiye onun girmeye ne hakkı var. İmam Hatip Okulları kapatılmayacak ama eğitimin kalitesini artıracağız. Her imamın ingilizce konuşmasını isterim. Diyanet'in kapatılması doğru değil. Orada her inancın temsil edilebilme ihtiyacı var. Oturulur gayet güzel bir yapı kurulabilir.

"4 YILDA ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİM" 
 
Bütün siyasi partiler iktidar olmak için mücadele eder. Ben halka söz veriyorm, 4 yıl için bana tek başına yetki verin Türkiye'nin kaderini değiştirelim. Bakın yolsuzluk bir siyaset nasıl oluyormuş bunu göstermek istiyorum. Milletin bunu görmesi lazım.

"KOALİSYON GİBİ BİR DÜŞENCEMİZ YOK"

Bugün koalisyon tartışmalarını doğru bulmuyorum. AK Parti CHP gibi bir koalisyonu ise olmaz! Bugün böyle bir şey de görünmüyor. Tek başına iktidar olmak istiyorum. Hiçbir siyasi partinin ortaya koyamadığı bir seçim bildirgesi ortaya koyduk. Ben yetki istiyorum ki bu ülkenin sorunları nasıl çözülürmüş bunu görsünler. Yüzde 35 ile iktidar olunabilir. Bu tamamen oyların dağılımına bakar. 
 
HDP'NİN BARAJ DURUMU

Meşru hiçbir siyasi partiyi tehlike olarak görmemek gerekiyor. HDP konusunda elimizde herhangi bir veri yok. Buna rağmen yüzde 1 alan bir partinin bile Meclis'te temsil edilmesini istiyorum. Demokrasi budur zaten.
 
HDP girse de girmese de bu ülkede başkanlık sistemi olmaz.

TERÖR SORUNU VE MÜZAKERELER 
 
Güvensizlikle çözülmesi mümkün değildir. Bunu çözecekseniz adam gibi çıkacaksınız ve bunu kamuoyuna açıklayacaksınız. Hem bunu çözeceğinizi söyleyeceksiniz ama yüzde 10 barajında ısrar edeceksiniz. Sorunun çözüm adresi parlemantodur. Bu konuda mutlaka bir komisyon kurulması gerekiyor.

"ÖCALAN İLE MASAYA OTURMAM"

Abdullah Öcalan ve Kandille masaya oturmam. Güneydoğu'da yaşayan her insan birinin ağzına mı bakıyor? Böyle bir şey yok! Bu konuda siyasal alanda zaten bir muhatap var. Oturur bu meseleyi konuşursunuz. Meclis'te zaten her siyasi parti temsilcisinin yer aldığı uzlaşma komisyonu kurulması gerekiyor.
 
PARALEL YAPI İDDİALARI
 
Milli Güvenlik Siyaset belgesini, başbakan olduğumuz zaman oturur konuşuruz. Acaba bu karar, bir kişinin isteğiyle mi alındı bakacağız. Paralel yapıyı istemeyiz devlet içerisinde. Devletin bir çatısı vardır ve buna paralel bir yapıyı kabul etmemiz mümkün değil."