BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.407,16
HABER /  POLİTİKA

Öcalan tarihi bir adım atacak!

Nevruz kutlamasında konuşan Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan'ın barış mesajında tarihi bir adım atılacağını söyledi.

Abone ol

Van'da Van Gölü ve Van Kalesi'nin kesiştiği noktada geni katılımlı bir Nevruz kutlaması yapıldı. Kutlamaya DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Nazmi Gür, Özdal Üçer, Mülkiye Birtane ve çok sayıda partili katıldı.

“ÖCALAN DİYARBAKIR NEVRUZ’UNDA TARİHİ ADIM ATACAK”

Alanda toplananlara seslenen Aysel Tuğluk, Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılacak Nevruz kutlamasında Abdullah Öcalan'ın tarihi mesaj vereceğini belirterek şöyle konuştu:

Buradan soruyoruz. Devlet ne kadar samimi, AKP ve Sayın Başbakan ne kadar samimidir. Bu güne kadar somut bir adım atılmış değildir. Sayın Öcalan tarihi adımlar atıyor. 21 Mart Amed Newroz'unda bir kez daha Sayın Öcalan barış adına tarihi bir adım atacaktır. Ve o tarihi mesajı şimdiden selamlıyoruz. Coşkuyla karşılıyoruz.

Ama süreç tek taraflı ilerleyemez. Bunun için hükümet nasıl bir çözüm istiyor bunu öğrenmek istiyoruz. Buradan da soruyoruz. Halkımız soruyor. Hükümet artık çözüm projesini ortaya koymalıdır. Boş laflara artık karnımız toktur. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Oyalama ve kandırma gibi boş şeylere yönelmeyin. Bu fırsat da kaçırılırsa bir kez daha barışı konuşmak çok zor olabilir. Ama siz samimi değilseniz bilin ki Kürt halkı kendi yolunu çizecektir. Biz zayıf değiliz gücümüze güveniyoruz. Direniyoruz, direnerek Sayın Öcalan'ı özgürleştireceğiz. Bunla birlikte statümüzü kazanacağız.