BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.478,04
HABER /  GÜNCEL

Öcalan posterli Cuma namazı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında başlattığı alternatif Cuma namazını bu hafta da sürdürdü.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında başlattığı alternatif Cuma namazını bu hafta da sürdürdü. Bir çok ilde kılınan namazlara BDP yöneticileri katılmadı.

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, bugünkü köşesinde sivil itaatsizlik eylemlerini takip için gittiği Nusaybin'de izlenimlerini ve o tartışılacan fotoğrafa yer verdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir grup vatandaş BDP'nin Demokratik Çözüm Çadırının yanında, Abdullah Öcalan'ın posterinin önünde, yere serdikleri halıların üzerinde cuma namazı kıldı. Yazar, namazdan önce mikrofonu alan bir kişini siyasal bir söylemini aktardı:

"OYUNU SATAN DOMUZDUR"  

"Oyunuzu satmayın, oyunu satan domuzdur. Oyunuzu başkasına verirseniz, günah işlersiniz. Bu meydanda bulunmamızın sebebi, özgürlük içindir. Cuma namazını özgürlük için kılıyorsunuz. İnsanlar her yerde kendi dilinde hutbe okuyor. Biz neden kendi dilimizde hutbe okumuyoruz?

  

Yalçın Doğan, Nusaybin'de gördüğü manzarayı ve çektiği Güneydoğu fotoğrafını şöyle anlatıyor:

CAMİDE DAHA AZ VATANDAŞ VAR

Halk büyük çoğunlukla Nusaybin'de dün cuma namazını bu çadırın önünde, açık alanda kılıyor. Camiye bakıyorum, çadıra göre hayli boş. Güneydoğu'da üç gündür dolaşıyorum. Diyarbakır, Mardin, Batman çevresinde. Seçime doğru giderken şunu görüyorum. BDP kendine çok güveniyor. 40 ilde 61 aday gösteriyor. BDP Eşbaşkanı Sela hattın Demirtaş: "35 milletvekilinden daha az çıkartırsak, kendimizi başarısız sayarız. Bu bağımsız adaylarla girdiğimiz son seçim. Bir sonraki seçimde artık parti olarak gireceğiz." Bölgede seçim, son iki sefer olduğu gibi, yine AKP ile BDP arasında geçeceğe benziyor."

O İMAM YİNE SAHNEDE

Burada BDP’nin organize ettiği alternatif Cuma namazının ön safından, imamın arkasında 3 yıl önce DTP’nin mitinginde boynuna Kur’an asarak gündeme gelen Muhittin Eryılmaz’ın da olması dikkat çekti. DİAYDER Diyarbakır yöneticilerinden olan Eryılmaz, terör örgütü propagandası yapmak suçundan hüküm giymişti. Eryılmaz’ın çökertilen terör örgütü Vasat’ın üyesi olduğu iddia edilmişti.