BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  DÜNYA

Öcalan posterine Türk bayraklı tepki

Demokratik Özgür Kadın Hareketi, kadınlara yönelik şiddet olaylarını Şişli Camii’nden Mecidiyeköy’e yürüyerek protesto etti. Yürüyüş öncesin...

Abone ol

Demokratik Özgür Kadın Hareketi, kadınlara yönelik şiddet olaylarını Şişli Camii’nden Mecidiyeköy’e yürüyerek protesto etti. Yürüyüş öncesinde "Öcalan" posterleri açılmasına sinirlenen bir kadın, Türk bayrağı açarak tepki gösterdi.
Düzenlenen yürüyüşe BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak , BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel , BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve çok sayıda kadın katıldı. Şişli Camii ve Halaskargazi Caddesi üzerinde oluşabilecek bir olumsuzluğa karşı güvenlik güçleri güvenlik önlemi aldı. Şişli Camii’nde toplanmaların yaşandığı esnada terörist başı Abdullah Öcalan pankartı açılması üzerine, bir kadın Türk bayrağı açarak tepki gösterdi. Işık Elçi isimli kadın, "Biz Atatürk bayrağı açtığımızda yaka paça içeri alınıyoruz. Apo bayrağı açılınca bizim polisimiz nerede" diyerek duruma tepki gösterdi.
Güvenlik güçleri provokasyon yaşanmaması için vatandaşı olay yerinden uzaklaştırarak ortamı sakinleştirdi. Toplanmaların ardından yürüyüşe geçen grup sloganlar eşliğinde Mecidiyeköy’e ulaştı.
Burada Demokratik Özgür Kadın Hareketi adına bir açıklama yapan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, ’’ Erkek şiddetini duydunuz mu ? Rojova’da kadınlara yönelik kadınlara yönelik taciz ve tecavüzü duydunuz mu ? Sevgili kadınlar işte bugün bu yaşadıklarımızı kadınlar olarak tüm kadınlara duyurmak, tüm Türkiye’ye duyurmak için bir araya geldik. Haykırıyoruz, isyan ediyoruz, reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Biz kadınlar özgür yaşamak istiyoruz. Biz kadınlar kimsenin kölesi olmak istemiyoruz ’’ dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)