BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.483,93
HABER /  GÜNCEL

Öcalan paketlenmesini anlattı!

Öcalan Türkiye'ye nasıl paketlendiğini ilk kez anlattı. "Herkes biliyordu, bir ben anlamamıştım" dedi. Bakın neler söyledi?

Abone ol

İNTERNETHABER

İmralı'da avukatlarıyla haftalık görüşmesini gerçekleştiren terörist başı Abdullah Öcalan ilk kez nasıl yakalandığını anlattı.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir haber ajansının haberine göre Öcalan Yunanistan'a açılması planlanan bir davadan bahsetti ve teslim edilme sürecini şu sözlerle anlattı;

CIA UÇAĞINA BİNDİRİLDİM, ANLAYAMADIM!

"Yunanistan'dan yasa dışı bir şekilde çıkarıldım. Yunanistan mahkemesi, benim Yunanistan'a yasal girdiğime ilişkin bir karar vermişti ama çıkarılışım yasadışı şekilde oldu. Nasıl çıkarıldığım konusu önemlidir. Beni Yunanistan Büyükelçiliği'nden zorla çıkardılar. Benim iltica başvurum da vardı, buna ilişkin başvurumu yapmıştım. Uçak İsviçre'den getirilmişti, CIA uçağıydı. Havaalanına giderken şoför belki on kez durdu, dolandı, ben o zaman anlayamamıştım. Daha sonra jeepi bilerek uçağa çarptırdı, uçak bozuldu, bir süre bekletildik. Ben yine anlayamadım. Onlar, şoförler anlamıştı, biliyorlardı. Yunan görevlilerin bir kısmı komploda görev almışlardı, bir kısmı da benim teslim edilmemden rahatsızdılar" şeklinde konuştu.

1999 yılında Türkiye'ye getirildiğinde sorgusunda 4 istihbarat temsilcisinin bulunduğunu ileri süren Öcalan, Genelkurmay adına Kıvrıkoğlu'nun da temsilci olduğunu söyledi.