BIST 9.663
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,98
HABER /  POLİTİKA

Öcalan özgür, PKK'lılar siyasetçi olacak!

BDP'li Ertuğrul Kürkçü'den kışkırtıcı sözler. Kürkçü Öcalan'a özgürlük isterken PKK'lıların da siyasetçi olmasını istedi.

Abone ol

BDP Akdeniz İlçe Kongresi'nde konuşan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Öcalan'ı özgürleştireceğiz. Çatışmaya son vereceğiz, dağdakiler siyasete dahil olacak. Eşit, özgür, demokratik, halkçı ve sosyalist bir toplumun kuruluşu için omuz omuza yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Divan başkanlığına seçilen BDP PM üyesi Cemil Elden, demokratik siyaset sürecine değinerek, "Eğer biz Sayın Öcalan'ı ve onun yeni paradigmasını doğru sahiplenirsek ve bütün alanları demokrasi mücadelesinin alanı haline getirebilirsek, zulme, sömürüye ve baskıya karşı ciddi bir barikat oluşturabilirsek işte o zaman gerçekleşecek barış, bizim barışımız olacaktır" dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise, başlatılan yeni sürecin halkın emeğiyle gerçekleştiğini dile getirerek, "Bu halk sonuna kadar lideri Öcalan'la birlikte olacak ve Öcalan'ın projesine sahip çıkarak sonuçlandıracak. Sayın Öcalan bu halk için mücadele ediyor. Kim ki Sayın Öcalan'ın projesine dahil olmazsa o bitecektir" diye konuştu.

‘HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR’

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, büyük bir mücadelenin ardından barışı kazanma mücadelesi aşamasına geldiklerini belirterek, "Sayın Öcalan'ın sayesinde yeni bir çatışmasızlık sürecinin içine giriyoruz ve herkese büyük görevler düşüyor" dedi.

AK Parti hükümetinin barışa rıza göstermeye mecbur kaldığını ifade eden Kürkçü, AK Parti'nin halklara en az hakkı verme yaklaşımın içinde olduğunu söyledi. Anayasada eşitliğin sağlanması, yol temizliğinin yapılması, Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi, hakikatlerin araştırılarak ortaya çıkarılması, halka karşı işlenmiş suçların açığa çıkarılması gibi taleplerinin olduğunun altını çizen Kürkçü, "Cezaevine atılmış binlerce insanın serbest bırakılmasını sağlayacak bir genel af, Sayın Öcalan'ın serbest bırakılması ve halkını arasına katılması ve siyaset yolunun açılması. Artık silahlı çatışma son bulduğuna göre, bütün militanların önündeki siyaset yolunun açılması, savaş kayıplarının tanzim edilmesi, boşaltılan köylerin yeniden imar edilmesi ve nihayet bu çatışmada yaratılmış olan insanlığa karşı suçların hesabının sorulması ve bunun için karşılıklı özür dilenmesi. Bütün bunların kazanılması gerekiyor" dedi.