BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Öcalan Meclis'ten af isteyecek!

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Öcalan'ın Meclis'ten af isteyeceğini iddia etti

Abone ol

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Av. Çetin Özaçıkgöz, “Abdullah Öcalan terörü bitirmek için Meclis’ten af isteyecek.” dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İmralı dönüşünde Abdullah Öcalan’ın “Nevruz’da tarihi bir açıklama yapacağım ve TBMM’den destek istiyorum, TBMM’nin desteği çok önemli” sözlerini hatırlattı.

"Abdullah Öcalan, Nevruz’da genel af çıkartın, ben serbest kalayım, terörü bitireyim, PKK’yı dağıtayım diyecektir.” iddiasında bulunan Özaçıkgöz, şunları ifade etti: “Genel affı da sadece TBMM çıkartabilir. Bunun için TBMM’nin desteğini önemsediğini belirtiyor. Abdullah Öcalan adeta devleti ve Meclis'i karşısına almış pazarlık yapıyor. Bunu destekleyenler utansın. Tüm ülke 40 bin kişinin katili ve PKK’nın kurucusunun ağzına bakıyor. Daha dün Çanakkale şehitlerini andık. Peki PKK’ya verilen şehitler ne olacak? Terörle mücadelede şehit olanların hakları ne olacak? Genel aflar kişiye özgü olamaz ve bütün mahkumlar yararlanır. Asker, gazeteci, bürokrat, politikacı vs bütün kesimlerden cezaevinde yatanlar var. Genel af isteği ortaya atıldığında km karşı çıkacak? Karşı çıkacağı tahmin edilen kesim çoktan cezaevlerine alındılar. Abdullah Öcalan, Nevruz’da yapacağını belirttiği açıklamasında genel af karşılığında terörü bitireceğini iddia edecek ve bunun içinde TBMM’nin desteğini istiyor.”