BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  GÜNCEL

Öcalan küçük bahçeli evde oturuyor

Hürriyet gazetesinden Deniz Zeyrek, Öcalan'ın İmralı'daki cezaevi koşullarıyla ilgili ilginç ayrıntılar verdi.

Abone ol

Abdullah Öcalan, Ağustos 2013'ten bu yana iki odalı küçük bahçesi olan bir yerde tutuluyor. Çözüm sürecinde PKK'nın tavrına göre adanın başka bir yerine taşınması gündeme gelebilecek.

Hürriyet'in manşetine taşınan haberinde çözüm sürecinin istenildiği gibi gitse de PKK liderinin İmralı'dan çıkarılmayacağı belirtiliyor.

TOPLAM 20 METREKARE

Nisan 2013’te ise Öcalan’ın 1999’da ilk tutulduğu bölümün restorasyonuna başlandı ve bu bölüm Öcalan’ın yeni yeri haline getirildi. İnşaat 4-5 ay sürdü. İmralı heyeti, Ada’ya yaptığı 5’inci ziyarette Öcalan ile birlikte inşaatta incelemelerde bulundu.
Ağustos 2013’te inşaat tamamlandı ve Öcalan adaya ilk getirildiğinde tutulduğu bölüme taşındı. Öcalan’ın şu anda kaldığı yer, birbirine geçiş yapılabilen bir yatak odası, bir çalışma odası, banyo ve küçük bir de bahçeden oluşuyor. Toplam kapalı alanı 20 metrekareden fazla.

MUTLAK EYLEMSİZLİK ŞARTI

Çözüm sürecinin yol haritasına göre 2 odalı, banyolu, bahçeli yeni yer, Öcalan’ın ömrünü geçireceği alan olmayabilir, Öcalan daha da geniş bir yere çıkabilir.
Bunun koşulu da PKK’nın Şubat 2015’e dek Türkiye sınırlarını tamamen terk etmesi ve Öcalan’ın da silahları ebediyen bırakmanın bir adım öncesi sayılan ‘mutlak eylemsizliği’ ilan etmesi olacak.

İMRALI’DAN ÇIKIŞ YOK

Bu arada çözüm süreci planlandığı gibi ilerlerse ve Öcalan’ın yaşam koşulları tekrar ve olumlu yönde değişirse bile, değişmeyen tek şey adresi olacak. Yani, Öcalan’ın adresi hep İmralı Adası olarak kalacak. İmralı’da mevcut askeri binaların ve cezaevinin dışında tek yerleşim yeri ise Ada’nın güney ucunda, 80’li yıllarda yargı mensuplarının tatillerde kullandığı kamptan ibaret.