BIST 9.529
DOLAR 32,47
EURO 34,56
ALTIN 2.475,14
HABER /  GÜNCEL

Öcalan kırmızı plakalı araca binecek mi?

TBMM'de başkanlık divanı önümüzdeki hafta belirlenecek. HDP, Dilek Öcalan'ı katip üye yaparsa Öcalan kırmızı plaka sahibi olacak.

Abone ol

TBMM'de başkan seçiminden sonra önümüzdeki hafta Başkanlık Divanı üyeleri belirlenecek. HDP'nin Dilek Öcalan'ı katip üye yapacağı konuşuluyor. Böylece Öcalan'a kırmızı plaka verilecek.

DİVAN BÜYÜYOR

Halen 17 olan Başkanlık Divanı üye sayısı AKP, CHP, MHP'den sonra HDP'nin de barajı geçerek grup oluşturması nedeniyle 18'e çıkacak. Dağılımın AKP 8, CHP 4 ile MHP-HDP'ye 3'er üyelik şeklinde olması bekleniyor. Her partinin TBMM Başkanvekili ve İdare Amiri koltuğu olacak.

GRUPLARDA SEÇİM VAR

TBMM Başkanvekili olacak isimleri parti liderlerinin belirlemesi bekleniyor. Ancak idare amirliği ve katip üyelikler konusunda partilerin kendi içinde seçim yaşanacak. Grupların belirlediği isimler TBMM Başkanlığı'na iletilecek. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki hafta başında Danışma Kurulu'nu toplayacak. Toplantıda, Divanın oluşumu değerlendirilecek.

ÖCALAN'A KIRMIZI PLAKA

HDP'den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Dilek Öcalan'ın katip üyeliğe getirilmesi ihtimal dahilinde bulunuyor. En genç milletvekili olarak geçici divanda görev yapan Öcalan, katip üyeliğe seçilmesi halinde kırmızı plakalı TBMM aracına binecek. Katip üyelere TBMM tarafından Passat marka araç ve şoför tahsis ediliyor