BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Öcalan İmralı'dan çıkmak istemiyor!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın Kürt sorunu çözülene kadar İmralı'dan çıkmak istemediğini söyledi.

Abone ol

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan Abdullah Öcalan'ın serbest kalmasına ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.

''Öcalan haksız yere cezaevinde'' diyen Demirtaş, ''Ama kendisiyle İmralı'da görüşmemizde 'Kapıyı açsalar, bana çık deseler de çıkmam. Burada bulunma gerekçem ortadan kaldırılmadan İmralı'dan çıkmanın anlamı yok' dedi'' ifadelerini kullandı.

Posta Gazetesi Ankara temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını tanıtlayan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

* İmralı'ya ayrı ve özel hukuk uygulanıyor. 3.5 yıldır hiçbir avukatı Öcalan ile avukat sıfatıyla görüştürülmedi.Bizim dışımızda başka siyasetçiler ve akil insanlar gitmek isterse engel çıkarılmamalıdır. Öcalan 15 yıldır orada hukuktan ötürü değil, siyasi nedenlerden ötürü tutuluyor.

* Türkiye'de soyguncular, katiller, hırsızlar ellerini kollarını sallayarak dolaşırken ülkenin iç barışına katkı sunmak isteyen bir insdan 15 yıldır tek kişilik bir odada tutuluyor. Bunun haklı bir tarafı olabilir mi?

* Müzakere yürütmek istiyor. Sivil ve özgürlükçü bir anayasa için adımlar atılmasını istiyor. 'Beni serbest bırakın, beni affedin' gibi bir talebi yok. 'Kapıyı açsalar, bana çık deseler çıkmam. Burada bulunma gerekçem ortadan kaldırılmadan buradan çıkmamın anlamı yok' diyor.