BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.418,17
HABER /  POLİTİKA

Öcalan ile Atatürk posteri yan yana!

BDP kongresinde, Türk bayrağı, Atatürk posteri ve Abdullah Öcalan posteri ile birlikte yer aldı.

Abone ol

Türkiye'nin değişik illerinden gelen çoğu yerel kıyafetli BDP'li kadınlar, güvenlik kontrolünün ardından kongrenin yapıldığı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na alındı.

Salonda,Türk bayrağı ve Atatürk posterinin yanı sıra Paris'te öldürülen 3 kadınınfotoğrafları, terör örgütünün flamalarıyla elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve kadının toplumdaki yerine ilişkin Türkçe ve Kürtçe afişler yer aldı.

Kongreye, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP milletvekilleri Emine Ayna, Ayla Akat Ata, Sebahat Tuncel, Nursel Aydoğan ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan da katıldı.

ÖCALAN'IN MESAJI OKUNDU 

Uludere olayında yaşamını yitirenlerin annelerinin de yer aldığı kongrede, bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve sendikaların temsilcileri de bulunuyor.

Kongrede, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajı okundu. Kadın özgürlüğünün önemine değinen Öcalan, mesajında "Benim için kadın özgürlüğü topraktan, kültürden daha önemlidir" görüşüne yer verdi.

KADINLAR İRADELERİ DIŞINDA EVLENDİRİLMEMELİ 

Kadınların iradeleri dışında evlenmelerine izin verilmemesi ve sosyal yaşamda daha etkin yer almaları gerektiğini kaydeden Öcalan, "Jin (kadın), Jiyan (yaşam) kelimeleri çok anlamlıdır. Kadınlar kudretli, özgür ve karar sahibi olmalıdır. Kadın değerli bir varlıktır. Jin, Jiyan kelimesi bunun için değerlidir" ifadesini kullandı.

Öcalan, Paris'te 3 kadının öldürüldüğü olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması gerektiğini belirtti. 

Kadınlardan barışa yoğun katkı sağlamalarını isteyen Öcalan, "Barış dönemleri kadının en çok serpileceği dönemdir. Barış kadın işidir. Kadın, insan haklarının ve demokratikleşmenin teminatıdır. Kadın eksenli olmayan gelişmeler başaramaz. Kadını özgür olmayan bir halk özgür olamaz" ifadesine yer verdi.