BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
HABER /  POLİTİKA

Öcalan Bakan Atalayı yalanladı

İçişleri Bakanı '100-150 kişi gelecek' dedi. Öcalan ise avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamayla bunu yalanladı.

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Habur sınır kapısından 34 PKK’lının teslim olduğu gün bu sayının artacağını, 100-150 kişi beklediklerini söyledi. Atalay "İyi haberler duyabiliriz" dedi. Ancak Öcalan Bakan Atalay'ın beklediği müjdeyi vermedi, Öcalan avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada “Başka grup gelmeyecek” dedi.

Atalay 20.10.2009 tarihinde Ankara’da basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Atalay burada "Eve dönüş"ün, demokratik açılım sürecinin bir safhası, planın bir parçası olduğunu söyledi ve "İlk gelen grubun 100-150'ye tamamlanmasını bekliyoruz. Avrupa'dan da eve dönüş olabilir. Daha iyi haberler duyabiliriz" dedi.

Öcalan avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada ise Atalay’ın bu sözlerini yalanlayarak şöyle dedi:

“Gelen gruplar barış elçileridir. Sadece bu grupların gelmesiyle bu sorun çözülmez. Bunlar sadece barış elçileri. Barış çalışmaları yaparlar. Gelen gruplar için şükranlarımı sunuyorum. Bunlar bundan sonra barış çalışmalarında yer alıp çalışmalıdırlar. Barış Meclislerinde konumlanmalıdırlar. Avrupa’daki grup da gelecek. Ama bundan sonra grupların gelmesi için benim çağrım olmaz. Bu doğru da olmaz. Ama Devlet gider PKK’yle görüşür, anlaşır, PKK kendisi gönderirse ona bir şey diyemem. Bu onların vereceği bir karar olur.