25 Mayıs 2012
Piyasalar
  • IMKB54.885
  • Euro2,3075
  • Dolar1,8405
  • Altın620,35
  • İstanbul
    21°C

     
  • Ankara
    20°C

     
  • İzmir
    21°C

     

GÜNDEM

03 Eylül 2010 Cuma 07:0048 Yorum26153 okunma

"Öcalan analizi"ne tepkiler artıyor


REKLAM
REKLAM

Yargıtay üyesi Aktan, Cumhuriyet'e verdiği röportajda 'Hayır için Öcalan'a ihtiyaç var' dediği skandal konuşmayı inkâr etmedi, 'analiz ve günlük sohbet' olarak nitelendirdi. HSYK Başkan Vekili Özbek'in 'kritik yapmışlar' şeklinde yorumladığı konuşma Ankara'yı ayağa kaldırdı. MHP'li Şandır'a göre, "Adalet pusu kurmaz, bu kişiler o konumdan uzaklaştırılmalı." AK Partili Kapusuz ise Yargıtay'a çağrı yaptı: "Bu rezalettir. 1 Ekim'e kadar bir şey yapılmazsa konu Meclis'e taşınır."

Zaman gazetesinin haberine göre, 'Referandumda hayır çıkması için Abdullah Öcalan'a çok ihtiyaç var' dediği ileri sürülen Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan, internete düşen skandal kayıttaki sesin kendisine ait olduğunu doğruladı. Kaydı, "Günlük sohbetlerin montajlanması" şeklinde değerlendirirken, konuşmaların Yargıtay binasının yakınındaki bir araçtan dinlendiğini ileri sürdü. "Bölge oylarının önemli olduğunu konuştuk. Oylarda bir bloklaşma olması halinde bunun kötü olacağını..." diyen Aktan, konuşmayla ilgili tarih verdi.

Bunun geçtiğimiz mart ve nisan aylarındaki sohbetler olduğunu savundu. Röportajında skandal konuşmayı 'analiz' olarak değerlendiren Aktan'ın sözleri, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in dünkü açıklamasıyla da örtüştü. Özbek, skandal konuşmayı, 'birilerinin kendi aralarında yaptıkları kritik' diye yorumladı. "Şimdi iki insan baş başa konuşurken çok özel şeyleri de konuşabilir." ifadesini kullandı.

Toplumda infiale yol açan skandal, Ankara'da şok etkisi yaptı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, söz konusu anlayışın yargının üst kademelerinde bulunmasını Türkiye'nin talihsizliği olarak değerlendirdi. "Adalet pusu kurmaz. Tuz kokmuş demektir. Böyle bir konuşma yapıldıysa bu kişiler, adalet dağıtma konumundan uzaklaştırılmalı." dedi.

Konuşmayı nefretle kınayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise ses kayıtlarına ilişkin bir yalanlama gelmediğine dikkat çekti: "Bu, hukuk adına bir rezalettir, hukukçu adına bir vahamettir, ülke adına bir ihanettir. 1 Ekim itibarıyla, o güne kadar bir şeyin yapılmaması durumunda konu kesinlikle Meclis'e taşınacaktır."


'Referandumda Öcalan'a çok ihtiyacımız var'

Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan, üç gün önce internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili ilk açıklamasını Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptı. Açıklama, gazetenin dünkü sayısında 'Dinlemelerden çok memnunlar' manşetiyle verildi.

Aktan, referandumdan 'Hayır' çıkması için teröristbaşı Abdullah Öcalan ve PKK ile işbirliğine gidilmesi gerektiği yönündeki sözlerini 'analiz' olarak değerlendirdi. Aktan, söz konusu konuşmaları 'gündelik sohbetler' diye yorumluyor. Aktan şu ifadeleri kullanıyor: "Sanki Güvenpark'ta bir araç var ve Yargıtay içindeki konuşmaları kaydediyor. Anlaşıldığı kadarıyla bunlar Yargıtay'daki ortam dinlemeleri. Değişik zamanlardaki konuşmalar sanki tek bir konuşmaymış gibi birden fazla montajlanıyor. Yeni de değil. Tahminime göre mart ya da nisan ayında. Bekletip bekletip servis yapıyorlar, referandum yaklaştıkça. Belli gazete ve televizyonlar aracılığıyla da çarpıcı, şok başlıklarla veriyorlar.

Söz gelimi sanki Turgut Kazan Bey'le Selahattin Demirtaş arasındaki bir görüşmeyi ben sağlamışım ya da önermişim gibi bir montaj yapılmış. Böyle bir şey asla söz konusu değildir. Abdullah Öcalan ile ilgili değerlendirmelerim bir analiz. Bizim konuştuğumuz dönemde evet ya da hayır gibi kavramlar yoktu. Bölge oylarının önemli olduğunu konuştuk. Oylarda bir bloklaşma olması halinde bunun kötü olacağını... Düşündüğümüz şu, basına da yansımıştı 'Biz Türklerin iç çatışmasına taraf olmayacağız' diye. 'Türklerin referandumudur, bizi ilgilendirmez' biçimindeki bir yaklaşımın son derece tehlikeli olduğu, ülkeyi bölünmeye götürebileceği analizidir. Bu çerçevedeki konuşmayı kesip kesip, montajlamışlar."

Hamdi Yaver Aktan, referandumla ilgili konuşmadıklarını söylüyor. Ancak ses kaydında referandumun engellenmesinden bahsediliyor. Hamdi Yaver Aktan'ın kullandığı ifade aynen şu: "Turgut Bey'e dedim sen görüşüyorsun. Bunlarla görüştü, grupta falan gitti. Dedim bunu şey yapın. Referandum reddedilirse bu sayede reddedilir. Başka türlü olmaz dedim. Bu çok önemli dedim. Bunları referandumda yeneceksin. Yani Kürtler 'evet' derse gidiyor bu iş."

İkinci olarak Aktan'ın konuşmasında geçen "Avukat Turgut Kazan BDP ile görüştü" iddiası BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından doğrulanmıştı. Aktan'ın daha önce de internete düşen ses kayıtlarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i kurtarma planı yaptığı öne sürülmüştü.

 
Bu elma her derde deva!
 
Dünya25 Mayıs 20121704 Kez İzlendi!
Yaşlı kadın paraşüte asılı kaldı 80 yaşındaki adrenalin tutkunu İngiliz Laverne isimli kadın daha önceden karar verdiği gibi her 80 yaşında paraşütle atlamak istiyordu.
Güncel25 Mayıs 20123393 Kez İzlendi!
Bu fotoğraflara inanamayacaksınızEdirne’de etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi.
Dünya25 Mayıs 2012
İşte Hıristiyanlığı bitirecek İncil80579 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012
Operasyonda canlı bomba düzeneği bulundu3696 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012
Kavgada bağırsakları döküldü7914 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012837 Kez İzlendi!
Polisten anlamlı yardımPolis dar gelirli öğrencilere kıyafet yardımında bulundu.
Bilim/Teknoloji25 Mayıs 201214273 Kez İzlendi!
iPad'inizde olması gereken uygulamalarIPhone, Ipad ve Android sistemli akıllı telefonlar, hayatımızınbir parçası haline geldi. Önceden işlerimizi halletmek için PC başında vakit geçirmemiz gerekirdi, Oysa şimdi öyle değil. Bu cihazlar için geliştirilen bir çok mobil yazılım ile işlemlerimizi kolaylıkla gerçekleştirebiliyoruz.
Yaşam25 Mayıs 2012
Onu evden 30 kişi çıkardı11694 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012
Bonomo'nun çığlıkları evi inletti8629 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012
Ünlü yönetmenin burnu kırıldı 2764 Kez İzlendi!
Yaşam25 Mayıs 201244623 Kez İzlendi!
İşte o akıl almaz av sahnesiTanzanya’da karşısına çıkan bir deve kuşunun peşine düşen çita avlanırken az kalsın av oluyordu. Avlamak için deve kuşunun peşine düşen çita devekuşunu sinirlendirince işler tersine döndü.
Yaşam25 Mayıs 201285514 Kez İzlendi!
Bu söz Türkiye'yi salladıSon günlerde internette tıklanma rekoru kıran 'Lan oğlum bak git' videosu sosyal medyayı sallamaya devam ediyor.
Güncel25 Mayıs 2012
Bombalı araçla saldırıdan fotoğraflar55811 Kez İzlendi!
Medya25 Mayıs 2012
İşte Osmanlı-Kıyam'ın kamera arkası14856 Kez İzlendi!
Magazin25 Mayıs 2012
O karar sonrası böyle görüntülendi 17893 Kez İzlendi!
Magazin25 Mayıs 20129562 Kez İzlendi!
Hayranları ünlülere nefes aldırmıyorTV, sinema ve müzik dünyasının ünlüleri sokağa çıktıklarında bile rahatça yürüyemiyorlar. Nereye adım atsalar etrafları hayranları tarafından sarılıyor.
Magazin25 Mayıs 201224125 Kez İzlendi!
Beren'den transparan şov!2012'ye birliktelikleri ile damgasını vuran Kenan Doğulu-Beren Saat çiftinin aşkları tüm hızıyla devam ediyor...
Haber25 Mayıs 2012
Abdullah Gül Google'ı gezdi11505 Kez İzlendi!
Medya25 Mayıs 2012
Günün en çarpıcı gazete manşetleri12458 Kez İzlendi!
Yaşam25 Mayıs 2012
Yurdum insanından yaz manzaraları25541 Kez İzlendi!
Kültür-Sanat25 Mayıs 201214372 Kez İzlendi!
Eurovision yarı finalinden karelerEurovision şarkı yarışmasındaki temsilcimiz Can Bonomo'nun finale kalmayı başardığı yarı final'den en renkli kareler...
Güncel24 Mayıs 201234948 Kez İzlendi!
İzmir'den inanılmaz yağış görüntüleriİzmir’de öğle saatlerinde başlayan ve zaman zaman doluyla karışık devam eden sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Alsancak’ta bazı ev ve işyerlerini su bastı. İzmir'de süren sağanak yağış ortaya ilginç kareler çıkardı.
Güncel24 Mayıs 2012
Polise kılıçla saldırdı26237 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 2012
Kenan Evren'nin ismi kaldırıldı 3619 Kez İzlendi!
Yaşam24 Mayıs 2012
Maylo çocukların yüzünü güldürdü2928 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 20128154 Kez İzlendi!
Gül'ün ABD temasları Twitter'daCumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin San Francisco kentindeki temaslarını, ''Twitter''dan takipçileriyle paylaştı.
Güncel24 Mayıs 20122356 Kez İzlendi!
PKK'nın finansör kaçakçıları adliyede PKK'ya finansal destek sağlayanlar adliyeye getirildi
Yaşam24 Mayıs 2012
100 operasyonla bu hale geldi23837 Kez İzlendi!
Magazin24 Mayıs 2012
Acun Ilıcalı'nın kaşı yarıldı34607 Kez İzlendi!
Magazin24 Mayıs 2012
Yapımcılarıyla davalık olan ünlüler15917 Kez İzlendi!
Daha fazla galeri ▼
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (48) adet yorum eklenmiştir.
kazanevet
04 Eylül 2010 Cumartesi 18:26
Değerli Yorumcumuz, İnternethaber'de büyük harfler ile yazılmış yazıları onaylayamıyoruz. Lütfen yorumunuzu küçük harflerle yazarak tekrar yollayınız. Saygılarımızla
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
xanaxxx
03 Eylül 2010 Cuma 22:38
işte çıkıyor gerçek pazarlıkçılar!! Rabbimiz Büyük !!!
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
mehmetsezgin
03 Eylül 2010 Cuma 21:39
Değerli Yorumcumuz, Her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret,küfür,aşağılama vb.içeren,toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki ve büyük harfler ile yazılan yorumları yayınlayamıyoruz.Kriterlere uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler,ilginize teşekkür ederiz. Saygılarımızla.
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
İLGİLİ HABERLER
İnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99  /  Faks : +90 212 266 98 98
Yükleniyor...