BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  DÜNYA

Obama'yı öldürüp savaş çıkartacaktı!

ABD'de yayınlanan bir rapora göre Barack Obama'ya yönelik defalarca suikast girişiminin bulunuğunu ortaya çıkardı.

Abone ol

ABD’de geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir rapor, ülkedeki sağcıların özellikle de beyaz ırkının üstünlüğünü savunan ırkçıların defalarca Başkan Barack Obama’ya yönelik suikast girişiminde bulunduğunu ortaya koydu.

OBAMA RAPORUNDA ŞOK İDDİALAR

ABD’de geçtiğimiz günlerde yayımlanan “Terror form the Right” (Sağ Kaynaklı Terör) başlıklı rapor 1995 yılındaki Oklahoma City bombalamasından bu yana yaşanan, yargı mensuplarını ya da siyasetçileri hedef alan 75 terör olayının listesini çıkardı.

İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan bir habere göre, pek çok önemli kişiden bahsedilen listenin asıl dikkat çeken tarafı Barack Obama’nın isminin defalarca tekrarlanması.

Obama’yla ilgili maddeler 8 Temmuz 2008 tarihinde başlıyor. Bu olayda Pennsylvania eyaleti kırsalından altı kişi üzerlerinde saldırı tüfekleri ve ev yapımı bombalarla tutuklandı. Tutuklananlardan biri ifadesinde eğer Obama seçilirse bir çatıya çıkıp çevredeki büyük siyahları vuracağını ve iç savaş başlatacağını söyledi.

Bir sonraki olay 24 Ağustos 2008’de, Obama’nın aday gösterildiği Demokrat Parti kongresinin bir gün öncesi yaşandı, Üç tane beyaz ırkçı saldırgan, ellerinde silahlarla Obama’ya suikast düzenleme planları yaparken tutuklandı. Diğer maddelerde anlatılan olaylar da bunlara benziyor. Bu olayların ortak noktası faillerin sağcı özellikle de ırkçı gruplarla bağlantılı olmaları.

OBAMA'YA DESTEK GİDEREK AZALIYOR

Obama Oval Ofis’te geçirdiği 13 aylık süre farklı duyguların hedefi haline geldi. İlk başlarda kendisinden sık sık övgüyle bahsedildi ancak son zamanlarda Başkan hakkında çay partisi eylemcilerinden, küresel ısınmanın varlığını inkar eden çevrelere kadar yayılan bir eleştiri dalgası hakim.

Obama ve ailesi daha Beyaz Saray’a yerleşmeden önce bu durumun farkındaydı. Gizli servisten bir ekip seçimlerden daha 18 ay önce, 2 Mayıs 2007’de Barack Obama’yı korumakla görevlendirilmişti. Bu durumun sebepleri net olarak açıklanmadı ancak Dışişleri Bakanlığı’ndan Guardian’a konuşan bir yetkili Başkan’ın eşi Michelle’in Obama’yla ilgili endişelerinin önüne geçilmesi için böyle bir adım atıldığını belirtti.

OBAMA İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Obama adaylığı sırasında kalabalıklara karışmaktan çekinmiyordu ancak göreve geldiği günden bu yana kendisini koruyan ajanların uyarıları doğrultusunda halkın içine çıkmaktan kaçınıyor, kapıları 20 santimetre kalınlığında askeri nitelikli bir makam arabasıyla geziyor. Obama başkanlık yemin konuşmasını da kurşun geçirmeyen cam duvarların arkasından yapmıştı.

Ancak siyah olduğu için ailesinin tedirginlik duyduğu tek politikacı Obama da değil. ABD Dışişleri eski Bakanı Colin Powell’ın, eşinin beyaz ırkçıların suikastına kurban gideceğiyle ilgili endişeleri dolayısıyla 1996 yılında Cumhuriyetçi Parti için aday olmaktan kaçındığı ifade edildi.