BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.492,69
HABER /  DÜNYA

Obama’nın Kenya’daki köyünde heyecan var...

Obama'nın Kenya'nın batısındaki Siaya eyaletine bağlı Kogela köyünde heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Abone ol
Barack Obama'nın ABD başkanı seçilmesinden sonra ünlenen köy, yerli yabancı birçok turistin akınına uğruyor. Bu gelişmelerden çok memnun olan halk, Obama'nın tekrar seçilmesini dört gözle bekliyor. Kaderi Obama ile değişen köyün çehresi, yeni yapılan oteller, stat ve yeni sosyal amaçlı binalarla modern bir yapıya kavuşmuş.

Yaklaşık bir haftadır yüzlerce yerli ve yabancı gazeteci bu küçük köye akın etmiş durumda. Birçok otelde boş oda kalmazken; turistler ve gazeteciler Obama'nın tekrar başkan seçileceğini düşünerek zafer anını bu köyde yaşamak istediklerini belirtiyor.

Köyde yaşayanların kurduğu Obama Yardım Kuruluşu Başkanı ve Obama'nın kardeşi Malik Obama, "Her sene Obama'nın seçilmesinin yıl dönümünü spor ve kültürel etkinliklerle kutluyoruz. Obama bu seçimleri de kazanacak." şeklinde konuştu. Etkinliklerin yapıldığı yeri gösteren Malik Obama, "Bu arazi büyük kardeşim Obama'nın arazisi, biz onun anısına burada şenlikler düzenliyoruz" dedi.

Birçok yatırımın yapılması ve turistlerin ziyaretleri köylülere yeni iş kapıları açmış. Patricia Wangul Okoht isimli köylü, "Obama'nın kazanması ile bu köyde büyük değişim yaşandı. Köyümüz çok farklı bir hale geldi; elektrik geldi ve yol düzeltildi. Artık diğer bölgelerle iletişimimiz var." diyor. Okoth, yaşadıkları değişimi şu sözlerle anlatıyor: "Köyde örgütler kuruldu. ABD'den köye direkt yardım gelmesi sağlandı. Çeşitli kurslar düzenlenerek kadınlar sosyal hayata kazandırıldı. Köylülere hayvanlar verilerek geçimleri kolaylaştırıldı." dedi.

Obama ile aynı adı taşıyan babası Kogelo da söz konusu köyde doğmuş ve büyümüş. Annesi Ann Dunham ise ABD'nin Kansas eyaletinin Wichita kentinde doğmuş. Obama'nın anne ve babası, Hawaii'de ki öğrencilik yıllardan tanışıp evlenmiş. Yeni evli çift Obama 2 yaşındayken boşanmış. Babası Boston'a giderek Harvard Üniversitesi'nde doktora yapmış ve 1965 yılında Kenya'ya geri dönmüş. Obama annesiyle birlikte yaşamış. Annesi ise yine bir yabancı öğrenci olan Endonezyalı Lolo Soetoro'yla ikinci bir evlilik yapmış.