BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.416,63
HABER /  DÜNYA

Obama'nın istihdam planı reddedildi

Obama'nın ekonomiyi canlandırmak için önerdiği 447 milyar dolarlık istihdam paketi, ABD Senatosu'nda reddedildi.

Abone ol

İstihdam planının ön oylamasında 2 Demokrat partili üye de Cumhuriyetçi azınlığa katılarak, red oyu verdi.

İstihdam planının bir sonraki aşamaya geçirilmesi için 60 oyun sağlanması gerekiyordu; ancak dünkü oylama 50-49'da kaldı. Bu sonuca göre istihdam paketi mevcut haliyle geçemiyor. 447 milyar dolarlık istihdam paketi aynı zamanda işçilerin ve çalışanların bordro vergilerinin azaltılmasını, yollar, köprüler ve diğer altyapı için de yeni fonlama sağlanmasını içeriyor. Planın bazı bölümlerinin, gerekli düzenlemelerden sonra hâlâ kabul edilebileceği düşünülüyor.

Senato'nun Azınlık Lideri Mitch McConnell, bu önlemleri "kötü bir fikir" olarak niteleyerek, 2009'daki 825 milyar dolarlık teşvik planına benzetti. McConnell, bunun başarısız bir çaba olacağını savundu.

Kentucky'li Cumhuriyetçi Senatör McConnell, "eğer bir teşvik oylaması, Demokratları başarısız olacak bir tasarıdan vazgeçmelerini sağlamak için Washington'a getirmenin tek yoluysa, o zaman sorun değil" dedi.

Demokrat Partili Senatörler, geçtiğimiz hafta Obama'nın taslağına destek bulmak için planı yeniden gözden geçirmişti. Obama'nın ilk başta yıllık 250 bin dolardan daha fazla kazanan ailelerin daha fazla vergilendirilmesi önerisi de, senato liderleri tarafından yıllık 1 milyon dolar üzerinde kazananların yüzde 5.6 ek vergi vermesi olarak değiştirilmişti.