BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  DÜNYA

Obama'dan Irak sözü

Gazetecilerin IŞİD operasyonu ile ilgili sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan askerlerinin karaya ayak basmayacaklarını söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama düzenlenen basın toplanıtısında Irak'taki büyükelçilik ve konsolosluklarını boşaltmayacaklarını söyledi.

Obama, "Amerikan askerleri karaya ayak basmayacak. Biz daha önceki uzun ve çok maliyetli olaylarda Irak’tan ders çıkarttık" dedi.

Operasyona dair takvim veremeyeceğini belirten Obama, şunları ifade etti:

"Ben bir takvim vermeyeceğim. Amerika ve personeli tehdit altında olduğu müddetçe devam edeceğiz. Büyükelçilik ve konsolosluğumuzu boşaltmayacağız.

Biz IŞİD’in dağa çıkmasını ve oradaki insanları öldürmesini engelleyebiliriz. Fakat lojistik olarak bu komplike bir durum, uluslararası şekilde harekete geçmek lazım.

Irak hükümetinin bir an önce kurulması lazım ve sorumluluğu üzerine alması lazım. Irak için Irak çözüm üretmeli ve diğer ülkeler desteklemeli.

IŞİD’in ilerleyişi çok hızlı gelişti ve istihbaratın hem Irak’ta hem Irak’ın dışında beklentilerinden fazla ilerledi.

Irak ordusunun hükümete güven duyması lazım. Biz, Iraklılar için bir alan yaratmaya çalışıyoruz. Bölgedeki sünni ülkeleri Irak hükümetinin aslında şu anda IŞİD’e karşı mücadelelerinde destek veriyorlar ve bu önemlidir."

SON SEÇİM SONUÇLARI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ