BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Obama'dan flaş 'IŞİD'e karşı yeni aşama' açıklaması

ABD Başkanı Obama, IŞİD'e karşı yeni bir aşamaya geçileceğini açıkladı. İşte o aşama...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, tüm dünyanın odaklandığı IŞİD'e karşı mücadele kapsamında yeni bir aşamaya geçileceğini duyurdu. İşte o 'yeni aşama'nın detayları...

Obama, Irak'ta 1500 Amerikan askeri daha konuşlandırılmasının "IŞİD'e karşı mücadelede yeni bir aşamaya geçildiği" anlamına geldiğini bildirdi.Obama, muharebe güçleri arasında yer almayacak olsalar da, danışmanlık rolü üstlenecek yeni birliklerin, Irak'a IŞİD karşısındaki savaşımda yardımcı olabileceğini kaydetti.

"SALDIRIYA GEÇME AŞAMASINDAYIZ"

Başkan Obama, "Birinci aşama güvenilir ve kapsayıcı bir Irak hükümeti oluşturulmasıydı; bunu yaptık. Şimdi, IŞİD'in ilerleyişini sadece durdurmakla kalmayıp, saldırıya geçme aşamasındayız. Hava saldırıları IŞİD'in vurucu gücünü azaltmakta ve ilerlemesini yavaşlatmakta çok etkili oldu. Şimdi IŞİD'i geri püskürtmek için kara kuvvetlerine ihtiyaç var, Irak kara kuvvetlerine." dedi.

"IRAK'A DAHA FAZLA ASKER GÖNDERİLECEK Mİ?"

Irak'a daha fazla asker gönderip göndermeyeceği sorulduğunda, Obama, "Başkomutan olarak asla, asla diyemem" yanıtını verdi; ancak diğer koalisyon üyelerinin de operasyona katılacağını ve Amerika'dan daha az askere gerek duyulabileceğini ekledi.

ABD'nin Bağdat hükümetinin isteği ardından Irak'a gönderdiği 1500 ek asker, ülkede mevcut birlikleri neredeyse iki katına çıkarıyor.

Amerikan savunma bakanlığı söz konusu askerlerin Irak ordusundan 9, Peşmergelerden de 3 tugayı eğitmek üzere çeşitli merkezler kuracaklarını açıkladı.