BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Obama'dan Erdoğan'a taziye telefonu

ABD Başkanı Barack Obama, son saldırılar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, Suruç'ta düzenlenen ve 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı ile PKK'nın üstlendiği ve bir asker ile iki polisin hayatını kaybettiği saldırıları kınadı.

Barack Obama Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Amerikan halkının taziyelerini iletti.

Obama ve Erdoğan'ın telefon görüşmesi ile ilgili olarak Çarşamba akşamı Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada iu ifadeler yer aldı:

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

"İki lider görüşmede, DAEŞ’e karşı mücadelede halen devam eden işbirliğinin güçlendirilmesini, Irak’ta güven ve istikrarı sağlamaya, Suriye’deki çatışmaya siyasi bir çözüm bulmaya yönelik ortak çabaları ele almışlardır...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Türkiye ve ABD olarak terörün her türüne karşı olduklarını vurgulamışlardır.

İki lider, yabancı savaşçıların geçişlerinin engellenmesine ve Türkiye’nin Suriye sınırında güvenliğin sağlanmasına yönelik işbirliğini artırma çabalarını da görüşmüşlerdir.

Başkan Obama Türkiye’nin ulusal güvenliğine ABD olarak büyük önem verdiklerini teyit etmiştir.

İki lider mezkur meseleler ve diğer bölgesel konularda yakın çalışma içerisinde olmayı sürdüreceklerini vurgulamışlardır."