BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  DÜNYA

Obama ve Putin'in küs olduklarına bakmayın!

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arası bozuk olsada diplomatik ilişkiler tam gaz devam ediyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - St. Petersburg’da devam eden G-20 zirvesinde gözler Barack Obama ile Vladimir Putin ’in konuşup konuşmayacağına çevrilmişken, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry , Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ’u telefonla arayarak Suriye’deki durum ile ilgili görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre ABD tarafının inisiyatifi ile gerçekleşen telefon görüşmesinde, Kerry, ABD Başkanı Barack Obama’nın 31 Ağustos tarihindeki açıklamasında dile getirdiği BM onayı olmadan ‘sınırlı’ müdahaleyi gerekçelendiren, Senato ve Kongre’nin Temsilciler Meclisi oturumlarında diğer yönetim temsilcilerinin tarafından da dile getirilen argümanları yeniledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Rusya’nın Haziran ayında yapılan G-8’in Lough Erne zirvesi hususlarına bağlı kaldığının altını çizdi. Açıklamada, “Bu şu anlama geliyor, Suriye’de her türlü kimyasal silah kullanımına ilişkin uzman raporlarının BM Güvenlik Konseyi’ne karar verilmesi için sunulması gerekmektedir. Bu mekanizmanın dışında güç kullanımını reddediyoruz" denildi.