BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Obama öyle bir şey yaptı ki tarihte geçti

Obama, bilim ve teknolojiye verdiği önemi kanıtlamak için kolları sıvadı ve bilgisayar programı yazan ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçti.

Abone ol

ABD Başkanı Obama, gençlerin bilişim sistemlerinde uzmanlaşması gerektiğini savunarak bu konuda ilk adımı kendisi attı ve bilgisayar programı yazan ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçmeyi başardı.

Uzun bir süredir gençlerin bilişim teknolojilerine hakim olması gerektiğinin altını çizen ABD Başkanı Obama, gençlere ilham vermek için ilk adımı attı ve bilgisayar programı yazan ilk ABD Başkanı oldu.

Her yıl düzenlenen Computer Science Education Week’e (Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası) destek olmak için bu organizasyona katılan Obama, burada uzmanların da yardımıyla basit bir bilgisayar programı yazdı ve ABD tarihinde bir ilke imza attı.

 

ekran-resmi-2014-12-09-10.43.34.png

Başkan Obama, gençlerin bilişim teknolojilerine hakim olmasının gerekliliği ile ilgili geçen sene yaptığı açıklamada “Bu yönde bilgi sahibi olmak sizin ve ülkenizin geleceği için oldukça önemli. ABD’nin gücünü koruması için sizin gibi gençlerin bu alanda uzmanlaşmasına ihtiyacımız var” ifadelerini kullanmıştı.