BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.431,82
HABER /  DÜNYA

Obama: İran, Rusya ve Esad'ın ellerinde kan var

ABD Başkanı Barack Obama, Halep'te yaşanan sivil katliamlarla ilgili İran, Rusya ve Esad'ı suçladı. Obama, bu üçlünün ellerinde kan olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye konusunda kendisini sorumlu hissettiğini söyleyerek, ABD'nin bu konudaki adımlarının en doğru seçimler olduğunu ileri sürdü. Obama, Suriye konusunda İran, Rusya ve Esad'ın elinde kan bulunduğunu söyledi.

Obama, ailecek Hawaii'de tatile çıkmadan önce basın mensuplarına 2016 yılının yıl sonu konferansı için konuşma yaptı. Suriye krizinin çözülmesi konusunda hep en doğru adımlara atmaya çalıştıklarını ve şimdiye kadar da bunu yaptıklarına inandığını söyleyen Obama, ABD'nin bu meselesi uzaktan izlemeyeceğini ve yakından ilgilenmeye devam edeceğini kaydetti. 

"SORUMLU HİSSEDİYORUM"

"Suriye'deki yıkım konusunda kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?' sorusuna ise Obama "Evet, biraz hissediyorum ancak yine de bizim bu konuda attığımız adımlar en doğru seçimlerdi" cevabını verdi. Obama Suriye konusunda İran, Rusya ve Esad'ın elinde kan olduğunu söyleyerek, "Halep saldırısına karşı tüm dünya birleşmiş durumda. Esad insanları katlederek meşruiyet kazanamaz" diye konuştu.

'RUSYA'NIN MÜDAHALESİ'

Associated Press muhabirinin kendisinin de Hillary Clinton gibi Rusya'nın geçen ayki başkanlık seçimlerine siber müdahale ettiğine ve Clinton'ın seçim yenilgisinin sorumlusu olarak Rusya'yı görüp görmediği yönündeki soruya ise Obama, "Birden fazla istihbari analizleri bir araya getirdiğimiz zaman bu işin arkasında Rusların olduğundan emin oluyoruz. Demokratik Ulusal Komite'nin yazışmalarını ortaya döktüler. Sanırım bu konuda önlem almamız ve bu tip siber müdahalelerin tekrarlanmasının önüne geçmemiz gerekiyor" cevabını verdi.

'PUTİN'E 'SON VER' DEDİM

Obama, Rusya lideri Vladimir Putin ile geçen Eylül ayında görüştüğünü ve ona 'Bu siber saldırılara son ver' dediğini ve ondan sonra bir daha siber müdahale yaşanmadığını; ancak o zamana kadar zaten önemli verilerin ele geçmiş olduğunu söyledi.

"BİZE YAPARSANIZ BİZ DE SİZE YAPARIZ"

Obama, DNC'nin hacklenmesi iddiasıyla ilgili olarak ise Rusya'yı hedef göstererek "Eğer bize böyle şeyler yaparsanız, biz de size yaparız. Bazıları açık ve meoodları bilinen şekilde olur, bazıları ise gerektiği gibi gizlice" ifadelerini kullandı.