BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,59
HABER /  GÜNCEL

Obama: Eylül'de net bir planla ABD ekonomisini düzelteceğiz

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan ekonomisini güçlendirmek için gelecek ay Kongre'ye net bir plan sunacağını söyledi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, zayıflayan Amerikan ekonomisini düzlüğe çıkarmak için gelecek ay 'çok net' bir plan açıklayacağını söyledi.

Çıktığı otobüs turunun Iowa ayağında açıklamalarda bulunan ABD başkanı, Kongre'nin çalışmaya tekrar başladığı Eylül ayında ayrıntılı bir plan sunacağını söyledi.

Obama'nın rakibi Cumhuriyetçilerin olası başkan adayları ise, ekonominin güçsüzlüğünden Amerikan başkanını sorumlu tutuyor.

Yüzde 9'un üzerindeki işsizlik oranı 2012 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinin başlıca gündem maddelerinden biri olabilir.

Obama'nın Minnesota, Iowa ve İllinois'ye yapmakta olduğu otobüs gezisi resmi bir Beyaz Saray etkinliği olmasına rağmen, rakipleri tarafından bir tür seçim kampanyası olarak değerlendiriliyor.

Washington'daki BBC muhabiri Marcus George, Obama'nın liderliğini sağlamlaştırmayı ve seçim kampanyasında kendisi için kritik olabilecek eyaletlerdeki etkisini artırmayı amaçladığını söylüyor.

Obama konuşmalarından birinde muhafazakâr Çay Partisi hareketinin yerel liderlerinden biriyle tartıştı.

Obama, Çay Partisi üyelerini teröristlere benzeten ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın sözlerini hatırlatan Çay Partisi yetkilisine, sağlık reformunu geçirmek istediği için kendisinin Amerika'da doğmadığı, sosyalist olduğu, Amerika'yı parçalamak ve özgürlükleri geri almak isteyen kişi olarak tanıtıldığını hatırlattı.