BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

O yol ulaşıma açıldı PKK da ortaya çıktı!

Tunceli Valiliği’nin 29 Ağustos günü saat 17.00’den itibaren güvenlik sorunu nedeniyle kapattığı bu sabah ulaşıma açtığı Tunceli-Erzincan ve Ovacık Karayolları, PKK’lı gruplar tarafından tekrar kesildi.

Abone ol

Silahlı PKK’lılar yeniden açılan Tunceli-Ovacık Karayolu’nu Venk Köprüsü yakınlarında, Tunceli-Erzincan karayolunu da Alacık Köyü yakınlarında kesti. PKK’lılar yoldan geçen durdurdukları araçları arayı arayıp içindekilere kimlik kontrolü yaptı.

3 gün önce Tunceli- Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayolu Tunceli Valiliği’nin kararıyla yolun güvenli hale getirilmesi amacıyla 3 gün süreyle kapatılmıştı.

3 günlük yol kapatma kararının ardından Tunceli Valiliği’nden yazılı olarak şu açıklama yapılmıştı;
 
"Valiliğimizce ilimizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın hertürlü terör eylemlerinden korunması amacıyla emniyet ve asayış temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda Tunceli-Ovacık ve Tunceli- Pülümür bağlantılı Tunceli -Erzincan karayollarında  terör örgütü mensuplarınca yapılan yol kesme, araç yakma,, gasp , tehdit, silahlı saldırı vb. eylemlerin engellenmesi için; Tunceli-Erzincan karayolu Şehit Mehmet jandarma karakolundan başlamak üzere 29 Ağustos 2015 günü saat 17.00’dan itibaren, Tunceli -Ovacık karayolu Tunceli tarafından Karşılar jandarma karakolu Ovacık tarafından Aşağıtorunoba jandarma karakolundan başlamak üzere 30 ağustos saat 07.00’den itibaren trafiğe kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın ikinci bir açıklamaya kadar  altarnatif yol güzergahlarını kullanmaları önemli duyurulur."