BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32
HABER /  DÜNYA

O vekil öfke kontrolü desteği alıyor

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM’de yaşadığı gerginlik ve küfür polemiğin ardından ‘öfke kontrol’ desteği almaya başladığını sö...

Abone ol

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM’de yaşadığı gerginlik ve küfür polemiğin ardından ‘öfke kontrol’ desteği almaya başladığını söyledi.
Tokat’ta yaklaşan yerel seçimler öncesinde temaslarını sürdüren AK Parti’li Aslan, basın mensuplarının Tower Otel’de sorularını cevapladı. TBMM’de CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile yaşadığı küfür polemiğinin ardından kadın politika muhabirlerine söylediği sözlerle gündem oluşturan Aslan, öfke kontrolü dersleri almak için görüşmeye başladığını kaydetti. Bunun belirli bir periyot isteyen bir konu olduğunu ifade eden Aslan, "Bu konuda bir arkadaşla görüşüyoruz bu anlamda destek alıyoruz” dedi.
Yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı yönündeki sorulara cevap veren Aslan, "Geçtiğimiz sene bu konu gündeme gelmişti. Medya aracılığı ile böyle bir düşüncemiz olmadığını ifade etmiştim. Belediye başkanlığı ile ilgili böyle bir düşüncemiz yok. O zaman da ifade etmiştim. Biz milletvekiliyiz, 1,5 yıl daha görev süremiz var. Amacımız kalan görev süreci içerisinde Tokat’la ilgili yapılacak çalışmalarda en verimli, güzel hizmeti sunabilmek için gayret sarf etmek” diye konuştu.
Askerlik süresinin kısaltılması çalışmalarının doğru bir yaklaşım olarak gördüğünü ifade eden Aslan, “Bugüne kadar Türkiye’de güvenlik eksenli bir devlet anlayışı vardı Bu anlayış 12 yıllık süreç içerisinde yapılan yasal değişiklikler ve demokrasinin güçlenmesi ile özgürlük eksenli bir devlet anlayışına dönüştü” şeklinde konuştu.

“ANDIMIZ TÜRKİYE’DE 4 KERE DEĞİŞTİRİLMİŞ”
Demokratikleşme paketini değerlendiren Aslan, “Cumhuriyet’ten sonra Cumhuriyetin kazanımları değil ama Cumhuriyetin kuruluşundan 15-20 yıl sonra Atatürk’ün vefatı ile ya da son hastalık dönemlerinde toplumda kamplaşmaya, ayrışmaya yol açabilecek bir takım düzenlemeler var. Köy isimlerinin değiştirilmesi, dünyanın kabul ettiği ve kullandığı bir takım harflerin Türkçede kabul edilmeyişi, andımız vb. insanları etnik açıdan tahrik edecek bir takım unsurların ki, mesela andımız Türkiye’de en fazla tartışılan konulardan bir tanesi. Ama andımız Türkiye’de 4 kere değiştirilmiş. Her ihtilal döneminde içindeki cümleler değiştirilmiş. Daha fazla tahrik unsurları, daha fazla insanların etnistesini kaşıyan unsurlar olmuş ve toplumun belli noktalarında çok ciddi tepkiler olmuş. Zaman içerisinde bu liselerde, ortaokullardan kalktı. Bu son düzenleme ile birlikte ilkokullardan kalkmış oldu" ifadelerini kullandı.

“PAKETE EN FAZLA DA TEPKİ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN”
‘Demokratikleşme paketinin bir yerlerin dayatması ile yapılıyor’ şeklindeki söylemlere değinen Aslan, şunları kaydetti:
"Ortaya çıkan çalışmayı gördüğümüzde en fazla tepkiyi bir yerlerden talimatla yapıldığı denen yerlerden gördü bu paket. Yani özellikle ‘terör örgütünün talepleri yerine getiriliyor’ şeklinde lanse edilmeye çalışılan bu demokratikleşme çalışmasını hiçte öyle olmadığı tamamen toplumun kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini güçlendirmeye yönelik bir çalışma olduğunu paketin açıklaması ile gördük. En fazla da tepki terör örgütünden geldi. Hiçbir taleplerinin karşılanmadığını, beklentilerinin yerine getirilmediğini ifade ettiler. Bu da bugüne kadar demokratikleşme çalışması ile ilgili birilerinin toplumda insanların kafasını karıştırmaya yönelik iddialarının altının boş olduğunu ortaya koydu. Bu açıdan ben önemli buluyorum. Türkiye’nin güçlü bir demokrasiye sahip olması bu milletin kazancı olacaktır.”
(İHA)